• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Muži vs. ženy - Čo kto nosí v kabelke? Aký názor majú muži na ženské kabelky?

22.1.2018, 16:29

Ak by sme hľadali celkový súčet druhov pánskych kabeliek na trhu a potom by sme sčítali ponuku všetkých kabeliek dámskych, iste by vyhrala druhá kategória. To pretože mužom stačí jedna, dve, maximálne tri tašky pokojne na pár rokov. Žena zato potrebuje kabeliek minimálne päť a ešte oveľa viac, veď ku každému oblečeniu sa hodí kamarátka iná. Čo však skrývajú obe pohlavia vnútri svojej kabelky? Bude odpoveď u žien a mužov rovnaká?

Muži

Samozrejme záleží na situácii. Ak sa však muž nechystá do práce alebo na výlet či športovú aktivitu, kedy je príslušenstvo nutné, stačia mu základné veci. Kľúče, mobil a peňaženka, avšak niekedy len pár drobných, len tak do tašky pohodených. Zaujímavé je, že pomerne dosť mužov má pri sebe papierové vreckovky, ktoré ženy tak rady zabúdajú.

Veľa mužov navyše pred taškami preferuje metódu vreciek. Prečo so sebou ťahať akýkoľvek ďalší predmet, keď sa všetko vojde do vreciek? Páni, dajte si ale pozor na to, že vaše vrecká by nemali byť príliš preplnené, nepôsobilo by to pekným dojmom.

Za zmienku stojí aj váha. Mužom skrátka stačí mať pri sebe len pár vecí, ktoré sa im zvyčajne zmestia do vreciek či rúk. Váha akejkoľvek pánskej tašky je vďaka jej obsahu mnohonásobne nižšia ako váha kabelky dámskej.

Ženy

Ženy by obsah svojej tašky nikdy do rúk nepobrali. Dámy totiž nepremýšľajú len nad tým, čo potrebujú, ale zaoberajú sa aj otázkou "Ale čo keby ..? ''. Práve z tohto dôvodu majú mnohé ženy v kabelke náplasti, nožničky, náhradnú tašku alebo zapaľovač, aj keď vôbec nefajčí. Samozrejmosťou pre ženy je kozmetická taštička, v ktorej sa skrývajú základné "líčidlá '', tiež parfum a niekedy lak na nechty.

Ženy taky nezabúdajú na občerstvenie, zvyčajne ich kabelka obsahuje malý drink, desiatu a žuvačky. Muži si radšej v prípade hladu jedlo niekde kúpia.

Že majú ženy veľa kabeliek už z úvodu vieme. Prečo? Dôvodom je samozrejme móda a styling. Kým muži nosia tašky v jednej univerzálnej farbe, ktorá sa hodí ku všetkému, ženy majú nespočetné množstvo farebných tašiek. Jednu k svetru, druhú k lodičkám, tretiu, keď nebudú mať chuť na prvú. Ukázalo sa však, že ženy neladia len vonkajšok kabelky s oblečením, ale aj jej obsah. Niektoré ženy si do ružovej tašky vezmú aj peračník ​​v ružových tónoch, vymenia aj kozmetickú taštičku či zapisovací notes. V prípade modrej kabelky na ňu zase čaká blankytný kryt na mobil. Ladíte tiež veci v kabelke s vaším outfitom?

Čo hovoria muži o kabelkách žien?

Možno vás napadlo, na čo v našom článku bolo zatiaľ zabudnuté. Áno, je to otázka poriadku. Ďalším veľkým rozdielom medzi ženami a mužmi je upratovanie obsahu tašky. Kým muži majú zvyčajne v taške všetko zrovnané, žena nikdy nevie, kde čo hľadať. Dôvodom je aj množstvo vecí. Ženy tiež oveľa viac pohadzujú do kabelky nepotrebné veci, akými sú napríklad účtenky, lístky a ďalšie drobnosti. Zhrnuté jednou vetou, muži dámsku kabelku považujú za chaotické bremeno.

Dámsku kabelku však páni nevnímajú len negatívne. Kabelka žien je pre nich tiež tajomným pokladom. Mnoho mužov priznalo, že ich vždy veľmi zaujímal obsah dámskej kabelky. Tento bod hrá vraj úlohu aj pri zoznamovaní. Mnoho mužov údajne premýšľa o tom, čo všetko asi schováva zatiaľ neznáma žena vo svojej kabelke. Prečo svoju kabelku tak starostlivo stráži?

A v poslednom bode sa ešte krátko dotkneme toho, čo muži naozaj neznášajú. Sú to práve situácie, kedy sú nútení držať ženám kabelku. Takže dámy, pokiaľ to nie je nutné, skúste si vašu tašku ustrážiť samy, nech svojim pánom nerobíte hanbu.