• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Ako si vybrať kabelku podľa postavy?

18.1.2018, 16:18

Aj kabelka dokáže s Vaším lookom poriadne zatočiť. Napadlo by Vás, že doplnok, ktorý nemáte ani navlečený na sebe Vás dokáže treba opticky zoštíhliť?

Malá postava

Čo sa týka malej postavy, je jedno či ste štíhla alebo máte plnšie krivky. Všeobecne platí, že k malej postave patrí aj malá kabelka. Nikdy do ruky neberte široké a masívne tašky, tie Vás totiž môžu ešte viac uzemniť. Budete vyzerať ešte menšie, než naozaj ste. Noste kabelky menších rozmerov. Ak so sebou potrebujete pobrať veľa vecí, je lepšie vybaviť sa dvoma kabelkami ako jednou veľkou. Ak ste skôr štíhlej postavy, nebudú Vám vadiť kabelky do šírky. Ak však máte postavu všeobecne plnšiu, zamerajte sa na podlhovasté tašky.

Vysoká a chudá postava

Prirodzene, vy už neberte do úvahy žiadne dlhé a vysoké kabelky. Pristanú Vám beztvaré tašky, široké aj guľaté kabelky. Šírka Vami vybraného doplnku by vždy mala presahovať jeho výšku. Zamerajte sa na kabelky s krátkymi uchami, vyzerať dobre budete aj s taškami v tvare polmesiaca. Listové kabelky sa k Vám budú hodiť samozrejme tiež, vyberajte však skôr väčšie tvary, nezostávajte u drobných, ktoré pripomínajú peňaženku.

Plnšie tvary

Plnoštíhla figúra nie je nič, za čo by ste sa mali hanbiť a nejako ju schovávať. Práve naopak. Noste tašky farebných vzorov takmer všetkých druhov. Mali by ste sa vyhýbať drobným kabelkám, ktoré by Vašu postavu mohli opticky zväčšiť a rozšíriť. Pristanú Vám kabelky s popruhom crossbody. Veľmi dobre na Vás bude vyzerať kabelka, ktorá má tento popruh úzky. Nepríliš vhodné je nosiť kabelky, ktoré Vám končia už u podpazušia, skôr voľte polodlhé tašky. Ak si predsa len prajete nejakú časť Vašich partií schovať, môžete sa inšpirovať v typoch postavy nižšej.

Postava „obdĺžnik“

Postava obdĺžnik sa nevyznačuje žiadnou prednosťou, zvyčajne nemá veľké prsia ani boky, ale čo sa týka kabeliek, má ale vyhraté. Obdĺžnikovej postave pristanú kabelky s krátkymi aj dlhými popruhmi, kabelky do ruky aj väčšie tašky. Ani s batohom si nemusíte robiť starosti, ten Vám sadne tiež.

Postava „jablko“

Jabĺčka sa vyznačujú typicky silnejším pásom. Ten najlepšie zúžite pomocou popruhu. Vyberte si akúkoľvek kabelku crossbody. Dobrou voľbou bude tiež akýkoľvek batoh. Chybu neurobíte ani s kabelkou do ruky.

Postava „hruška“

Silnejšie boky, to sú hrušky. K Vám sa najlepšie bude hodiť kabelka do ruky alebo taška s krátkym popruhom. Nemala by ste nosiť tašky crossbody, pretože tie Vaše boky ešte opticky rozšíria. Ideálnou voľbou pre Vás nie je ani batoh. Zamerajte sa radšej na elegantné listové kabelky, ktoré môžete vďaka pútku navliecť a nosiť na zápästí.

Postava „presýpacie hodiny“

Tento druh postavy sa môže pochváliť krásne štíhlym pásom. V tomto prípade je škoda ho kabelkou schovávať. Pristanú Vám akékoľvek kabelky do ruky. Tašky s dlhým popruhom nie sú dobrou voľbou, lebo nimi schováte Váš útly pás. K tomuto typu postavy sa dobre hodia aj drobné batôžky.

Akou kabelkou sa vybavíte? Plánujete kabelkovú výmenu?