• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Zaobstarajte si kabelku vo farbách Vianoc

19.12.2017, 17:01

Neladíte s vianočnou atmosférou? Nič si z toho nerobte. Tento malý problém možno vyriešiť veľmi ľahko. Zaobstarajte si kabelku vo farbách Vianoc, k nej nejaký tématický doplnok a máte po starostiach. Aké farby sú pre Vianoce typické a čo symbolizujú?

Zelená farba je znakom prírody a symbol tajomstva alebo večného života. Tak tomu bolo ešte dávno pred Vianocami. Ľudia uctievali stromy, ktoré za celú zimu neopadali a dúfali, že im raz prenechajú svoj dar mladosti. Postupne sa zelené vetvičky presunuli aj na adventné vence. Zelená farba, čo sa týka sviatkov, pripomína ešte narodenie Ježiša Krista. Vianočná zelená je tmavá, s červenou tvorí neobyčajné duo. V tomto roku sa módni návrhári k týmto ideálom vracajú. Ich heslom je prírodný materiál a tradície.

Čo tak nová kabelka tmavšieho zeleného odtieňa? Bude z vás vďaka nej vyžarovať pokoj a pohoda. Ľudia nosiaci radi zelenú farbu sú zvyčajne láskyplní a múdri.

S červenou farbu sa spája cezmína, ktorú už od dávnych čias uctievali Kelti. Európania verili, že ich cezmínovitá vetvička ochráni pred zlými silami. V kresťanstve potom ostré listy cezmíny predstavujú Kristovu tŕňovú korunu a červené bobuľky symbolizujú jeho krv a smrť. Aj keď sa zdá, že táto farba má tragický kontext, v spojení so zelenou značí Kristovo zmŕtvychvstanie. Domu, ktorý bol vyzdobený do červena sa potom predpovedala bohatá úroda. Zaobstaraním červenej kabelky si zariadite šarmantný vzhľad. O červenej farbe sa hovorí, že dodáva odvahu. Máte pred sebou ťažkú úlohu? Nalaďte sa do červených odtieňov a odhodlanie príde samo. Táto farba vyzerá dobre v kombinácii s už spomínanou zelenou, bielou aj čiernou. Hodí sa k nej aj farba v ďalšom odseku popísaná.

Prapôvodnou farbou Vianoc bola iba červená a kapustová. Postupom času sa však k dvojici pridala aj zlatá farba. Tá symbolizovala zlato, ktoré Ježišovi doniesol jeden z troch kráľov. Už od pradávna je táto farba znakom večného života. Značí tiež moc a bohatstvo. Kúpte si zlatú kabelku, s ktorou doslova zažiarite. Zlatá farba z vás urobí žiariace šťastie, ktoré je pre každého k neodolaniu. Symbolizuje tiež múdrosť. Takáto nová zlatá listová kabelka, bude pri štedrovečernej večeri vyzerať skvostne. Rovnako tak skvostne ako potom u vianočného stromčeka.

Biela farba pre tento rok i Vianoce

Tento rok zaručene vedie čisto biela farba. Ak sa nechcete púšťať do výstredností, vyberte bielu klasiku. Kabelku potom ozdboíte trebárs drobným tématickým pripináčikom a duch Vianoc je na svete.
Biela značí perfekcionizmus a dokonalosť. Je to farba chladná, ktorá pôsobí rozjasňujúcim dojmom. Či už si bielu kabelku vezmete k akémukoľvek oblečeniu, upútate s ňou pozornosť. Biela dobre ladí s akýmikoľvek odtieňmi svetlých farieb, napríklad s mätovou zeleňou alebo blankytnou modrou. Dajte si pozor, aby sa z vás ale potom nestala ľadová kráľovná. Pokúste sa váš outfit obohatiť aspoň o jeden teplý odtieň.

Skombinujte farebne svoju kabelku aj s ostatnými doplnkami. Nie je potrebné, aby ste nosila svetrík so sobmi či s inými vianočnými motívmi. Bohato postačí, keď sa vyhráte s jednotlivými farbami. Máte dostatočné vybavenie? Nie? Tak rýchlo nakupovať.