• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Ako a kedy nakupovať vianočné darčeky?

18.12.2017, 21:56

Máte už hotové vianočné prípravy alebo sa naopak desíte, že Vianoce sú za dverami a vy ešte nemáte nachystané takmer nič? Ak patríte do druhej škatuľky, je tento článok pre Vás ako stvorený. Ako nakupovať vianočné darčeky?

Zoznam ľudí je základ. Ak darčeky nekupujete len niekoľkým osobám, určite si zoznam vytvorte, aby sa Vám nestalo, že na niekoho zabudnete a darček mu nedáte vôbec alebo ho budete zháňať na poslednú chvíľu.

Ako náhle si stanovíte pevný zoznam, je potrebné prejsť k menej milšej časti. Tou je cenový rozpočet. Najprv si premyslite, koľko peňazí do darčekov môžete a hlavne chcete investovať. Ako náhle budete mať splnený tento bod, zamerajte sa na rozpočty jednotlivých darčekov. Ak chcete, aby Vaše darčeky pre známe boli vyvážené, musíte svoje kalkulácie naozaj dodržiavať. Aspoň približné dodržiavanie cien je nutné, aby sa Vám potom nestalo, že na nejaký darček Vám neostanú peniaze.

Mnoho predajcov láka svojich zákazníkov na predvianočný zľavy. To je ten správny čas na nákupy. V čase pred adventom sa vyhnete davovému šialenstvu a ešte ušetríte. Ako náhle začne doba adventná, množstvo ľudí začne narastať a ceny predmetov budú pravdepodobne tiež stúpať. Ak ste nákupy darčekov doteraz nestihli, oplatí sa nechať si nakupovanie až na 23., pokojne aj na 24. decembra. To totiž začnú obchodníci zase zlacňovať, zľavy zaznamenáte najmä pri nákupe kozmetiky a parfumov a tiež  jedla. To isté platí o najrôznejších vianočných dekoráciách, baliacich papieroch alebo mašličkách.

Ak máte v pláne urobiť radosť aj sami sebe, stojí za to počkať si na povianočné a novoročné výpredaje. Tesne po Vianociach je ideálne nakupovať darčeky už na ďalší rok. Možno Vám táto taktika nejde k srsti, ale verte, že vďaka tejto metóde veľa ušetríte.

Problém nastáva vo chvíli, keď vlastne vôbec nevieme, čo zháňame. Univerzálnym darčekom je fľaša s alkoholom alebo kôš s dobrotami.

Ženy určite poteší oblečenie a tiež nová kabelka. Tých dámy nikdy nemajú dosť. Skúste hľadať v sekcii crossbody kabelky, ktoré sú v súčasnej dobe na vrchole dopytu. Prečo? Pretože u nich možno spojiť špeciálny dizajn s praktickosťou. Pozrite sa napríklad na trendy crossbody kabelku Delami Clara v čiernobielej kombinácii.

Výborným darčekom je tiež kniha. V prípade že neviete, akú presne danej osobe vybrať, zvoľte poukážku a obdarovaná osoba si môže kúpiť presne to, čo chce.

Ak plánujete kúpiť hodnotnejší darček, oplatí sa popremýšľať o objednávke na zážitok či nejaký pobyt.

Máte pre tento rok nakúpené?