• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Druhy pánskych kábel

30.9.2017, 21:21

Kabelka sa radí k módnym doplnkom, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou šatníka každej ženy. Praktické doplnky však nie sú len doménou žien, prednosti rôznych tašiek využívajú aj muži. Zaujíma Vás, aké druhy pánskych kábel existujú a na čo sa najlepšie hodia? Odpovede na svoje otázky nájdete v našom stručnom prehľade.

Business taška

Zahŕňa širokú škálu tašiek vhodných do kancelárie a na rôzne rokovania. Okrem formálnej aktovky sem patria aj priestranné tašky ležérnejšieho či menej tradičného štýlu. Príkladom menej formálnych tašiek treba Enrico Benetti Raynell alebo Gerard HENON Mikel medzi ktorých prednosti patrí, že sa do nich zmestí aj notebook.

Aktovka

Radí sa k tzv. business taškám a hodí sa pre nosenie do práce, na pohovor alebo napríklad na obchodné rokovania. Aktovka spája praktickosť s estetikou a existuje ich viac typov (napr. diplomatka a spisovka). Vlastniť aspoň jednu kvalitnú aktovku sa oplatí každému mužovi, pretože umocňuje dojem serióznosti, elegancie a profesionality. K formálnemu outfitu je vhodná treba elegantná diplomatka ItalY Greyson.

Messenger bag

Jedná sa o jednu z najobľúbenejších pánskych tašiek, ktorá je akousi obdobou dámskej crossbody kabelky. Messenger možno nosiť cez rameno alebo krížom. Prvé messengery boli inšpirované tvarom poštárskej tašky, ale dnes sú už v predaji aj v iných tvaroch. Vyrába sa z látky alebo kože. Hodí sa predovšetkým pre všedné nosenie. Spravidla majú dizajn v ležérnom štýle. Odporučiť možno napr. kožené messengery Kabea Luxor a Hexagon Filippo či látkový Enrico Benetti 4472.

Etue

Niekedy sa aj muž zaobíde bez objemnejšie tašky a potrebuje len malý doplnok na drobnosti. Práve na tento účel slúži pánska etue, ktorá je menších rozmerov. Klasický typ sa nosí v ruke a drží sa za pútko. Niektoré typy sú opatrené tiež uchom (napr. Etue 0515). Existujú však aj etue s popruhom, ktorú možno nosiť cez rameno (napr. ItalY Salvatore). Z klasických etui odporúčame treba ItalY Lexus s odnímateľným pútkom.