• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Poznáte druhy kabeliek? 1

30.7.2017, 23:39

Zrejme najobľúbenejším a najpraktickejším dámskym doplnkom je kabelka. Existuje ich viacero druhov, k najznámejším patria listové kabelky, crossbody kabelka či shopper. Tým však výpočet druhov kabeliek rozhodne nekončí. Viete napríklad, aké exituje typy listových kabeliek? To a omnoho viac sa dozviete v našom kabelkovom seriálu.

Nie je lístoček ako listová kabelka

Spravidla si ich berieme len pri zvláštnych príležitostiach, pretože sú zvyčajne malé a úzke. Nosia sa väčšinou v ruke, pretože bývajú bez popruhu. Navyše sa do nich veľa vecí nezmestí. Reč je večerných spoločenských kabelkách čiže psaníčcích. Tento dámsky doplnok prešiel významným vývojom, vzniklo rad netradičných modelov a praktickejších typov. Dávno sa už nevyrába len listové kabelky malá, úzka a bez popruhu. Lístoček si preto môžete vziať aj na prechádzku do mesta alebo si ho prehodiť cez plece.

Bagetka

Ako sám názov listové kabelky napovedá, pripomína svojím tvarom bagetu. Takisto býva nosená pod pažou, ako býva časté pri prenášaní spomínaného francúzskeho pečiva. Rozhodne s ním nemusíte vyraziť len na ples alebo inú spoločenskú udalosť. Hodí sa aj na prechádzku. Elegantne a moderne zároveň pôsobí treba bagetka LS Fashion 0291. Môžete ju nosiť nielen pod pazuchou či v ruke, ale vďaka odnímateľnému retiazke aj cez rameno.

Clutch

Klasické lístoček bez popruhu, ktoré možno nosiť len v ruke alebo pod pažou. Tento typ je určený do divadla, na ples a iné spoločenské príležitosti. Ak preferujete jemné doplnky s jednoduchým dizajnom, odporúčame vám napr. Clutch lístoček Delami Amalie. Z výraznejších kúskov vás iste zaujme Belda s imitáciou kožušiny.

Minaudiere bag

Hľadáte výrazný a luxusne vyzerajúci doplnok, s ktorým budete neprehliadnuteľná? Potom vyberte lístoček typu Minaudiere bag. Hodí sa zvlášť na plesy, bankety či recepcie. Toto lístoček vám poskytne miniatúrny úložný priestor pre drobné nevyhnutnosti, zároveň slúži ako šperk. Minaudiere bag totiž býva bohato zdobený kamienkami. Príkladom takéhoto unikátneho listové kabelky treba LSE00119 s boxerom.

Envelope

Ide o typické listovej lístoček pripomínajúce svojím tvarom listové obálku. Možno ho nosiť ako k večerným šatám na rôzne spoločenské príležitosti, tak k ležérnějšímu outfitu vo voľnom čase. Zaujímavé listovej lístoček treba LS Fashion Soleil.