• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Ako vhodne kombinovať kabelku s ostatnými doplnkami?

23.3.2017, 22:00

K dokonalému vzhľadu je nevyhnutný ako správny výber oblečenia, tak obuvi a doplnkov. Jednotlivé prvky by sa mali vhodne dopĺňať a vytvárať ucelený outfit. Kabelka sa spravidla ľahko vyberá k štýlu oblečenia, ale náročnejšie ju je skombinovať s ostatnými doplnkami. Neviete si rady ako na to? Poradíme Vám, akým spôsobom pri kombinovaní kabelky s ďalšími doplnkami postupovať.

Hlavné je držať sa jednotného štýlu.

Najzásadnejšie je zvoliť si štýl outfitu a toho sa držať. Doplnky nemusia byť všetky napr. v rovnakej farbe, ale musia zapadať do celkového štýlu outfitu. Všeobecne platí nasledujúce rada. K formálnemu oblečeniu voľte formálnejšie doplnky, naopak k neformálnemu neformálne doplnky.

Zvoľte si druh doplnku, ktorý chcete s kabelkou zladiť.

Všetky módne doplnky spolu nemusíte zlaďovať, stačí sa zamerať na dvojicu doplnkov. V našom prípade je jedným z nich kabelka, ktorá predtým musela byť farebne zladená s topánkami. To je však už minulosťou, takže je to len na Vás. Ďalšou možnosťou je zladiť kabelku so šatkou či opaskom. Stretnúť sa však môžete aj so zladením kabelky podľa farby laku na nechty či inou kombináciou.

Kabelka a topánky

Vhodné kombinovanie týchto dvoch prvkov nemusí nutne spočívať len vo farebnom zladení. To je trochu fádna kombinácia. Najviac je zháňanie rovnakého odtieňa kabelky a topánok mnohokrát veľmi ťažké. Máte veľký priestor na zapojenie svojej kreativity. Skvelou kombináciou je potrebná kabelka so vzorom a jednofarebné topánky alebo naopak jednofarebná kabelka a topánky so vzorom. Musíte iba zachovať jednotný štýl outfitu a kombinovať farby, ktoré spoločne pôsobia harmonicky (napr. studené so studenými, teplé s teplými). Samozrejme možno vytvoriť aj zaujímavú kombináciu vo vzájomných protikladoch, ale k tomu je potrebné mať veľký cit pre farby. Jednou z možných protikladných kombinácií je čierna s bielou (napr. čierne lodičky a biela kabelka Delami Valiant).

Kabelka a šatka

V tomto prípade postačí farebné zladenie oboch doplnkov, ale takisto môžete dať priestor svojej kreativite. Zaujímavo vyzerá napr. šatka so zvieracím vzorom (napr. leopardím či tigrím) v kombinácii s jednofarebnou kabelkou (napr. čierna David Jones Belle či svetlo hnedá David Jones Odile).

Kabelka a opasok

Pokiaľ si zvolíte túto dvojicu, tak je postup voľby veľmi prostý. Vyberte si kabelku v rovnakej farbe a prípadne aj odtieňa v akom je Váš opasok. Túto dvojicu doplnkov farebným zladením zvýrazníte a urobíte z nej dominantnú časť Vášho outfitu. Keďže sú v móde metalické farby, vezmite si napr. strieborný opasok. Ale Vaša kabelka nemusí byť celá strieborná. Skvele vyzerá aj čierna taška so strieborným prvkom (napr. strieborno čierna kabelka Carine Julie, čierna Seka Gema so striebornými dekoračnými prvkami).