S nami na Veľkú noc neplatíte za poštovné - všetky spôsoby dopravy sú teraz zdarma! Tak hurá nakupovať a prajeme krásne Veľkonočné sviatky! 

 

  • +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Módny doplnok bez ktorého sa nezaobídete? Nejde len o kabelku!

25.2.2017, 20:49

Kvalitná kabelka je nevyhnutným doplnkom každej ženy. Plní funkciu praktickú aj estetickú, preto jej výberu venujeme mnoho pozornosti. Nevyhnutým doplnkom je však tiež peňaženka. Jej výber často podceňujeme, čo je škoda. Aj ona je praktickým módnym doplnkom, ktorého design je našou vizitkou. Možno si hovoríte, že peňaženku v čase kreditiek vlastne ani nepotrebujete. Opak je pravdou. Veď aj dnes je občas potreba hotovosť. Naviac v nej sa dajú nosiť aj iné veci ako peniaze. Netušíte, čo sa dá v peňaženke všetko nosiť a ako ju správne vybrať? Oboje vám prezradíme.

Peňaženka nie je iba na drobné. Čo sa v nej dá nosiť?

Aj keď sa to nezdá, tak peňaženka nie je iba schránkou na papierové bankovky a drobné mince. Ide o praktický módny doplnok, ktorý vám zaistí, že na mnoho dôležitých vecí nezabudnete. Máte ich totiž stále vnútri svojej peňaženky. Je v podstate ochranným púzdrom na hotovosť, doklady a platobné karty. Dokonca sa do nej vojdú aj niektoré typy multifunkčných vreckových nožíkov. Výhody peňaženky však oceníme iba v prípade, keď si zadovážime kvalitný kúsok. Okrem praktickej funkcie, plní samozrejme aj tú estetickú. ide o akúsi našu vizitku. existujú elegantné aj športové typy peňaženiek, každá sa hodí pre inú spoločenskú udalosť.

Ktorá peňaženka je tá pravá?

Pri výbere peňaženky hrá rolu kvalita materiálu, z ktorého je vyrobená. Najvhodnejšími kúskami sú tie z pravej alebo syntetickej kože. Tiež záleží na jej vhodnej veľkosti a designe. Ideálne je mať peňaženku v dvoch veľkostiach. Menšiu do listovej kabelky a väčšiu do bežnej kabelky. Z hľadiska designu je výber zložitejší. Peňaženka by mala ladiť s kabelkou. Obzvlášť to platí u listových kabelkách a spoločenských kabelkách. Najjednoduchším riešením je sa uspokojiť s neutrálne vyzerajúcou peňaženkou, ktorú jednoducho skombinujeme s viacerými kabelkami. Prípadne môžeme vyberať peňaženku pasujúcu k určitej spoločenskej príležitosti alebo ladiacu s konkrétnou taškou. Do kabelky určenej k bežnému noseniu sa hodí napr. neformálne pôsobiaca peňaženka Dudlin M153. Naopak do business kabelky sa hodí elegantnejší model (napr. dudlin M165). Do mestského batôžteka alebo športovej kabelky si zožeňte pokojne trochu extravagantnejší model (napr. Dudlin M172).