• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Čo nesmie chýbať v dámskej kabelke ani pánskej taške?

22.2.2017, 13:29

Aj keď sa muži a ženy v mnohom značne líšia, niečo majú spoločné. V taške so sebou potrebujú nosiť niekoľko nevyhnutností, bez ktorých sa nikto z nich nezaobíde. Čo by aj v najmenšej listovej kabelke či etui nemalo chýbať? Sú to kľúče, papierové vreckovky, mobil, doklady, kreditná karta a peňaženka. Aké ďalšie veci potrebujete pribaliť napríklad na cestu do práce či do školy? To Vám prezradíme v článku.

Čo pribaliť do pánskej tašky a dámskej kabelky?

Vyrážate do práce či do školy, tak je potrebné pribaliť o niečo viac vecí než obvykle. Ktoré to sú? Niektoré veci Vás možno prekvapia! Okrem základných nevyhnutností (kľúčov, dokladov, vreckoviek, peňaženky a pod.) sa hodí aj pero s bločkom, prípadne diár s adresárom. Nejaké písacie potreby a papierový zápisník noste aj v prípade, že používate výhradne elektronický diár. Nikdy totiž neviete, kedy Vás zradí moderná technika. Klasický papier a ceruzka či prepisovačka sa občas môžu hodiť.

Ďalšiou nenahraditeľnou drobnosťou je švajčiarsky nôž, ktorý skvele poslúži nielen mužom. Taktiež pre ženy je nevyhnutný. Ide o multifunkčný vreckový nožík, ktorý podľa potreby nahradí nožnice, vývrtku, otvárač na konzervy, skrutkovač, pinzetu či dokonca krúžok na kľúče. Niektoré verzie multifunkčných vreckových nožov sa dokonca zmestia aj do peňaženky. V zloženom stave totiž pripomínajú kreditnú kartu.

Pre mužov trochu neobvyklou výbavou sú dámske vložky. Ide o praktickú záležitosť nielen pre ženy. Okrem svojho bežného účelu sa totiž hodia aj pri menšom upratovaní. Ak sa Vám nedopatrením rozleje cola či iný nápoj na písacom stole, vložkou všetko ľahko vysušíte. Z tohto dôvodu nosia vo svojej taške dámske vložky i niektorí muži. Človek proste nikdy nevie, čo sa prihodí. Preto sa oplatí nosiť niektoré drobnosti vo svojej taške.

Ako sa do tašky všetko potrebné vojde?

Vždy sa nám nehodí nosiť veľkú tašku či maxi shopper. Niektoré spoločenské príležitosti (napr. ples) to dokonca vylučujú. Ako všetky nevyhnutnosti do tašky poskladať? Čiastočne pomôžu kabelkové organizéry. Ale najzásadnejšiu úlohu hrá výber ideálnej priestrannej tašky. Do práce či do školy je najvhodnejšia stredne veľká taška. Muži ocenia napr. priestrannú tašku Gerard HENON Robbi či Enrico Benetti Raynell. Pre ženy je zo stredne veľkých tašiek vhodná treba David Jones Constancia alebo David Jones Charlisa. Ak daná príležitosť vylučuje stredne veľkú tašku, tak muži využijú elegantné etue (napr. ItalY Lexus) a ženy zvolia priestrannú listovú kabelku (napr. LS Fashion Soleil).