• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Aj kabelky zo syntetickej kože majú svoje čaro

15.2.2017, 09:25

Pri nákupe kabelky riešime okrem jej vzhľadu aj výber vhodného materiálu, z ktorého je vyrobená. Najkvalitnejšie bývajú kožené kabelky z pravej usne. Okrem nich sa môžeme stretnúť aj s krásnymi kabelkami zo syntetickej kože, čiže eko kože. Majú síce kratšiu životnosť, ale nemožno ich úplne zatracovať. Aj módne doplnky zo syntetickej kože majú svoje prednosti. Bývajú vhodné pre alergikov a ľahko sa farbia. Nájdeme medzi nimi zaujímavé dizajnové skvosty, ktoré z pravej usne nemožno vyrobiť. Preto sa bližšie so syntetickou kožou zoznámime. Predstavíme si najzaujímavejšie kabelky z nej vyrobené. Taktiež si povieme pár slov o ich údržbe.

Čo to vlastne je syntetická koža?

Syntetická koža, čiže eko koža, sa na prvý pohľad podobá pravej koži. Vyznačuje sa lepšou kvalitou než klasická koženka, oproti ktorej je eko koža priedušná a má lepšiu odolnosť. Oba materiály sa líšia aj spôsobom výroby. Koženka sa vyrába nanesením PVC na textíliu. Syntetická koža, čiže eko koža, sa vyrába nanesením netoxického polyuretánového materiálu na bavlnený úplet.

Syntetická koža versus pravá useň

Syntetická koža oproti pravej koži vyniká ľahkou údržbou a ponúka široké možnosti farbenia. Výrobky z eko kože sú vhodné pre alergikov a bývajú spravidla lacnejšie ako z pravej kože. Majú však o niečo kratšiu životnosť než kabelky z pravej usne.

Kabelky zo syntetickej kože, ktoré Vás uchvátia

Mierne ležérne pôsobí luxusná kabelka SEKA Gema, ktorá vyniká elegantným dizajnom. Hodí sa do práce aj na voľný čas. Neprehliadnuteľným dizajnom sa pýši napr. priestranná kabelka David Jones Charlisa. Medzi zaujímavé módne kúsky patrí tiež semišová David Jones Lela s lakovanými detailmi. Z listových kabeliek Vás iste zaujme luxusná Belda zdobená kožušinou, elegantná LS Fashion Jenny s jemným dizajnom alebo grafitová David Jones Azura.

Ako sa o kabelky zo syntetickej kože starať?

Mnohé z nás majú v šatníku okrem kožených kabeliek aj nejakú tašku zo syntetickej kože. Často sa však nevieme o svoje doplnky správne starať. V prípade eko kože to nie je žiadna veda. Údržba je jednoduchá. Starostlivosť o syntetické kabelky spočíva v tom, že ju čas od času utrite navlhčenou handričkou. Na čistenie používajte len vlažnú vodu alebo čistiaci prípravok na syntetickú kožu. Podobne ako u doplnkov z pravej kože aj v prípade eko kože platí, že výrobok nesmiete napr. sušiť na kúrení či vystavovať dlhodobo priamemu slnečnému žiareniu.