S nami na Veľkú noc neplatíte za poštovné - všetky spôsoby dopravy sú teraz zdarma! Tak hurá nakupovať a prajeme krásne Veľkonočné sviatky! 

 

  • +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Hľadáte trendy doplnok? Skúste mestský batôžtek pre ženy!

5.2.2017, 20:58

Mestské batôžky pre ženy sú módnym trendom posledných rokov. Ide o elegantné kúsky, ktoré sú dizajnovo prispôsobené noseniu v mestskom prostredí. Často mestské batohy pripomínajú kožené kabelky. Možno ich totiž nosiť ako na chrbte, tak cez rameno či v ruke.

Kam si vyraziť s mestským batohom a kedy uprednostniť kabelku?

Pri výbere módneho doplnku je nutné vziať do úvahy zvlášť dva faktory. Záleží na spoločenskej príležitosti a módnom štýle zvoleného outfitu. Formálne spoločenské udalosti predpisujú určitý dress code, ktorý treba dodržať. Na ples, do divadla či na recepciu zvolíme elegantnú listovú kabelku alebo mini kabelku. Pracovné stretnutia a obchodné rokovania si žiadajú vkusnú spisovku či biznis aktovku. Pre neformálne príležitosti je vhodný napr. mestský batôžtek alebo neformálna crossbody kabelka, na nákupy sa hodí shopper kabelka. Ak trpíte bolesťami chrbta, je pre Vás vhodnejšie uprednostniť mestský batoh pred kabelkou. Batoh totiž rovnomerne rozloží záťaž. Ak nosíte kabelku, zaťažujete chrbát jednostranne. Mestský batoh sa hodí na bežné nosenie do školy, do práce a na voľný čas. Skvele s ním doplníte svoj neformálny a pohodlný outfit.

Ako vybrať mestský batôžtek?

Pred výberom batôžka si ujasnite, kam ho chcete nosiť a aký objem by mal pojať. Do práce a do školy je ideálnou voľbou elegantný batoh v čiernej, bielej, béžovej alebo šedej farbe. Rovnako camel batôžtek je vkusný a štýlový. Do práce a do školy doporučujeme napr. batôžky Sendi Design Anastasia, David Jones Olympe, David Jones Nann či David Jones Elaine. Pre voľný čas vyberte batôžtek v pastelovej farbe, ktorý pôsobí mladistvo a oživí Váš outfit. Skvelou voľbou je napr. ružový či svetlo modrý David Jones Rusha.

Aj mestský batôžtek potrebuje údržbu.

Akýkoľvek doplnok vyžaduje určitú starostlivosť, aby nám čo najdlhšie vydržal. Údržba je u mestského batôžku podobná ako u kabeliek. Volíme čo najšetrnejší spôsob čistenia, ktorý je vhodný pre konkrétny materiál, z ktorého je batôžtek vyrobený. Spravidla stačí utrieť vlhkou handričkou, a potom utrieť do sucha alebo nechať pri izbovej teplote uschnúť. Čistiace prostriedky a impregnačné prípravky vyberajte špeciálne na daný materiál. Nepoužívajte prípravky určené na údržbu obuvi, ale voľte prostriedky na kabelky či priamo mestské batohy. V žiadnom prípade batôžtek neperte v práčke. Taktiež batôžtek nepreťažujte a dbajte na nosnosť doporučenú výrobcom. Správnou starostlivosťou zaistíte dlhú životnosť svojho mestského batôžku. Preto sa oplatí o neho starať.