• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Ako vyberať pánske módne doplnky?

22.1.2017, 20:50

Rôzne módne doplnky majú nielen ženy, ale aj muži. Ich výber nie je dobré podceňovať, pretože ovplyvňujú celkový dojem z Vášho outfitu. Pravdou je, že páni nemajú na výber toľko doplnkov ako ženy. O to väčší význam správna voľba má. Neviete, ako pánske doplnky vyberať? Poradíme Vám, ako na to.

Záleží na príležitosti

Všeobecne platí, že voľba vhodného druhu a štýlu módneho doplnku záleží na príležitosti, ku ktorej si doplnok vyberáte. Pánske doplnky oproti dámskym bývajú takmer výhradne praktické. Funkčnosť pánskych doplnkov zvyčajne prevažuje nad ich dekoračným charakterom. Napriek tomu na ich vzhľade samozrejme tiež záleží.
Obchodné stretnutia a práca v kancelárskom prostredí zvyčajne vyžadujú dodržať určitý pracovný dress code, ktorého súčasťou je aj výber vhodných doplnkov (napr. kožená aktovka či diplomatka, elegantné hodinky). Pre spoločenské udalosti ako sú plesy a koncerty existuje takisto určitý dress code. Vhodným doplnkom na formálne spoločenské udalosti je pre mužov treba luxusné etue, vkusná látková vreckovka a kvalitná kožená peňaženka.
Voľný čas prináša možnosť odpútať sa od formalít a presunúť sa k uvoľnenej neformálnosti. Dostávate taktiež príležitosť dať priechod svojej osobitosti. Ideálnym doplnkom pre voľný čas je predovšetkým taška cez rameno. Zmestia sa do nej totiž všetky nevyhnutnosti, akými sú napr. doklady, mobil a peňaženka. Zároveň si môžete vybrať tašku z radu materiálov a s ľubovoľným dizajnom. U športových tašiek je dôležitá predovšetkým ich priestrannosť a odolnosť materiálu, z ktorého sú vyrobené.

Dôležité je aj vhodné prepojenie funkčnosti s dizajnom

Okrem príležitosti hrá úlohu tiež správne prepojenie funkčnosti s dizajnom. Zvlášť dôležité je to u študentov, ktorí kladú na spojenie funkčnosti s dizajnom zvlášť silný dôraz. Študenti potrebujú kvalitnú tašku cez rameno, do ktorej sa zmestia študijné potreby a často aj notebook. Zároveň veľmi záleží na dizajne tašky. Doplnok musí byť cool. Vhodné je pre študenta zvoliť niektorú trendy tašku, s ktorou skvele zapadne medzi svojich spolužiakov. Dizajnová taška rozhodne nemusí byť iba dekoratívnym doplnkom. Kvalitné výrobky totiž spájajú dizajn s funkčnosťou.