• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Ktorá kabelka je pre vašu postavu najvhodnejšia?

8.1.2017, 15:25

Nikomu nepasuje úplne všetko. Pri výbere oblečenia spravidla zohľadňujeme svoj typ postavy a jej výšku. Uprednostníme tak svoje prednosti a upozadíme drobné nedokonalosti. Podobne je vhodné postupovať aj pri voľbe módneho doplnku akým je kabelka. Vaša snaha o dokonalý vzhľad sa tým zdvojnásobí. Poradíme vám, ktorá kabelka sa k vašej postave najviac hodí.

Aký typ postavy máte?

Presýpacie hodiny

Ak máte bujné vnady, úyky pás a široké boky, tak vyraďte zo svojho šatníku crossbody kabelky. Hodia sa vám aktovky a kabelky strednej veľkosti s pevným tvarom. Vhodné modely nájdete pod značkou ItalY. 

Jablko

Pokiaľ máte plnší pás aj boky, tak sa radšej vyhnite kabelkám pripomínajúcim vrece, či vak, ktoré nemajú pevný tvar. Rovnako sa vám nehodia tašky s výraznou potlačou. Pasujú vám stredne veľké kabelky klasického štýlu so stredne dlhými ušami. Doporučujeme vám napr. značku David Jones.

Hruška

Ak máte úzky hrudník aj pás a výrazné boky, vyhnite sa kabelkám dosahujúcim do úrovne bokov. Najviac vám padnú vrecovité kabelky cez rameno a listové kabelky. Ideálne modely pre vás nájdete pod značkou Delami, David Jones či Hexagona.

Obdĺžnik, čiže chlapčenská postava

Pre chlapčenskú postavu je typický nevýrazný pás a obdobná šírka ramien a bokov. Ak máte tento typ postavy, tak voľte kabelky končiace v úrovni pasu či bokov. Pasujú vám napríklad crossbody kabelky. Doporučiť vám môžeme značky Gerard Henon či ItalY.

Aj na výške záleží! 

Okrem tzpu postavy záleží aj na vašej výške. Prezradíme vám, aká taška je podľa výškz postavy pre vás tou najvhodnejšou.

Menšia postava

V tomto prípade radšej nenoste veľké taškz. Ideálna je pre vás drobná crossbody kabelka (napr. Enrico Benetti Nina), či menšia taška s dlhými ušami.

Vyššia postava

Ak oplývate vysokou postavou, tak máme pre vás dobrú správu. Hodí sa k vám takmer akákoľvek kabelka s výnimkou tých drobných. Pokojne si môžete doplniť svoj outfit aktovkou, veľkou, či vrecovitou kabelkou. S každou y nich budete vyzerať skvelo. Doporučujeme vám značku Delami.