• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Sezóna predvianočných večierkov začína! Viete, čo si vziať na seba?

23.11.2016, 21:54

V nedeľu 27.11.môžete zapáliť prvú sviečku na adventnom venci. Začína advent a s ním aj obdobie predvianočných večierkov. Pozvať vás naň nemusia len priatelia. V súčasnosti je trendom usporadúvať firemné predvianočné párty. Neviete, aký outfit a módne doplnky na podobnú firemnú akciu zvoliť? Poradíme vám, čo si vziať na seba.

Firemný večierok s predpísaným dress codom

Ak obdržíte pozvánku na predvianočný večierok, v ktorej je uvedený predpísaný dress code, nemusíte hneď panikáriť. Zoznámime vás s jednotlivými štýlmi formálneho oblečenia.

White tie

Býva typický pre veľmi formálne a významné spoločenské udalosti. Nestretnete sa s ním často. Páni sa na týchto akciách neobídu bez frakov, bielej košele a bieleho motýlika. Dámy vyrazia v dlhej večernej róbe a lodičkách. Ako doplnok zvoľte luxusnú listovú kabelku (např. LS fashion Severina).

Black tie alebo formal

Tento dress code predpisuje mužom smoking a čierny motýlik. ženy si oblečú dlhé spoločenské šaty, či luxusné koktejlky. Samozrejmosťou sú lodičky. Z doplnokv zvoľte elegantnú listovú kabelku. Skvelou voľbou je napr. LS Fashion 0279, LS Fashion Jenny, David Jones Ireneo alebo David Jones Ester.

Creative Black tie

Muži si oblečú čierny oblek alebo smoking moderného strihu, ale môžu byť uvoľnenejší pri výbere košele. 6eny zvolia elegantné nápadité šaty a lodičky. Dámy, nemusíte sa báť najnovších módnych trendov. Tento dress code vás nabáda ku kreativite vo výbere šiat aj módnych doplnkov. Obzvlášť vhodnými sú spoločenské kabelky ItalY Katherine s nápaditým tvarom a ItalY Rose s módnym dizajnom.

Semi-formal

Páni dorazia v obleku, dámy v koktejlkách alebo malých čiernych šatách a lodičkách. Ženy svoj outfit doladia elegantnou kabelkou. Obzvlášť vhodnou je luxusná listová kabelka David Jones Pamela alebo David Jones Aurora.

Dressy casual

Konečne môžete doraziť v niečom neformálnom, ale celkovo musí váš outfit pôsobiť elegatne. Ďžíny rozhodne nechajte doma. Dámy svoj outfit doplnia vkusnou modernou kabelkou so zaujímavým dizajnom (napr. Royal Style 0809 alebo Royal Style 0811).

Čo keď je akcia bez dress codu?

Ak nie je predpísaný dress code, jedná sa o neformálny štýl, ktorý je blízky dressy casual. Oblieknite sa ležérne, avšak vkusne a umiernene. Na firemný večierok sa prílišná extravagancia nehodí. A akú zvoliť kabelku? Svoj outfit dolaďte trendy kabelkou, ktorá má pôsobivý dizajn (napr. David Jones Spring vo vintage štýle, ItalY Heather s vyrazeným vzorom alebo štýlová Delami Albina).