S nami na Veľkú noc neplatíte za poštovné - všetky spôsoby dopravy sú teraz zdarma! Tak hurá nakupovať a prajeme krásne Veľkonočné sviatky! 

 

  • +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Aj muži majú svoj deň!

8.11.2016, 21:11

U nás to nie je príliš známe, ale nielen ženy majú svoj medzinárodný deň. Túto výsadu si užívajú aj muži. Medzinárodný deň mužov (MDM) pripadá na 19. november. Sviatok sa zameriava na mužské a chlapčenské zdravie, zlepšenie vzťahov medzi pohlaviami a zvýraznenie mužských vzorov. Sviatok si kladie za cieľ upozorniť aj na diskrimináciu mužov a chlapcov a osláviť mužské úspechy v rodinnom, občianskom i profesionálnom živote. Zároveň ide o jedinečnú príležitosť prejaviť uznanie manželom a otcom za ich obetavú starostlivosť o rodinu. MDM je pomerne nový sviatok. K prvým pokusom o zavedenie sviatku došlo v 60. rokoch 20. storočia, ale neúspešne. Sviatok sa podarilo zaviesť až začiatkom 90. rokov 20. storočia. Zaslúžil sa o to právnik Thomas Oaster, ktorý sa zaoberal obhajovaním mužských práv. Pre slávenie bol pôvodne navrhovaný 23. február, ale nakoniec sa presadil 19. november. O popularizáciu MDM a ustálenie dátumu sa zaslúžili roku 1999 na Trinigadu a Tobagu.

Čím potešiť muža na MDM?

Milé dámy, spomeňte si 19. novembra na svojho drahého muža a prejavte im svoje uznanie a lásku. Môžete tak urobiť napríklad uvarením jeho obľúbeného jedla a venovaním pekného praktického darčeka. Čím ho obdarovať? Skvelým darčekom sú potrebné elegantné pánske aktovky ItalY Collin, ItalY Jamie a ItalYov Brad z hovädzej kože alebo luxusné Hill Burry Karl z byvolej kože.

Nadšencov pre IT určite potešíte taškou na notebook (napr. kožená Hexagon Diego či Hexagon Wilson, látková trendy taška Enrico Benetti 4548). Ak hľadáte tašku na tablet, tak vyberte Hill Burry Walter z byvolej kože. Športových nadšencov nadchnete športovou taškou Diviley Garry či Diviley Marley, batohom Diviley Travis či tenisovou taškou Bjorn Borg BV94001.

Vhodným praktickým darčekom pre každého muža je taška cez rameno (napr. Hexagon 409110, Dargelis Collection Antonio) alebo puzdro na doklady (napr. Enrico Benetti Jimi, Enrico Benetti Jack). Môžete mu venovať tiež ľadvinku (napr. Diviley Clark). Vkusným darčekom sú tiež peňaženky značky Sendi Design, etue (napr. ItalY Lexus, ItalY Albertina či etue 110482) alebo kožený opasok Wild.