• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Pozor! Nezabudnite na svojho Karola, či Karlu. Ich sviatok sa blíži!

29.10.2016, 21:43

4. novembra oslavujú sviatok muži menom Karol. Meno je staronemeckého pôvodu, ale jeho korene siahajú až k latinskému Carolus. Jeho význam je slobodný muž. Meno bolo veľmi obľúbené medzi európskymi panovníkmi, k nim patrí aj najznámejší český kráľ a rímsky cisár Karol IV. Nositeľov tohto mena však nenájdeme len medzi európskymi vladármi. Honosilo sa ním mnoho významných osobností (napr. spisovateľ Karel Čapek). V súčasnosti patrí k najslávnejším nositeľom mena český spevák Karel Gott, herec Karol Čálik, či český futbalista Karel Poborský.

Na 4. novembra tiež pripadá sviatok žien menom Karla. Ide o málopočetnú ženskú obdobu mena Karol. Medzi Karlami nájdeme slávne ženy akými sú česká moderátorka Karla Mráčková, francúzska modelka a bývalá prvá dáma Francúzska Carla Bruniová-Sarkozyová alebo americká herečka Carla Guginová.

Máte v rodine, či medzi blízkymi priateľmi nejakého Karla či Karlu? Potešte ich vkusným darčekom.

Čím môžete potešiť svojich blízkych v deň ich sviatku?

Čo ocení Karol?

Ak pracuje váš Karol v kancelárii, potom ocení business tašku Hexagona Wilson z hovädzej kože. Rovnako ho potešíte niektorou z elegantných kožených tašiek cez rameno (napr. Enrico Benetii 4539, Hexagona Claudio alebo Hexagona Diego). Vhodným darčekom je tiež kožená business aktovka ItalY Brad.

Vykonáva Kajo manuálnu prácu? V tom prípade sa mu hodia tašky cez rameno Hexagona Carlos, ItalY Heinz alebo Hill BUrry Walter. Ide o kvalitné tašky do práce vhodné na doklady aj občerstvenie. Je váš Karol športovo založený? Potom ocení športovú tašku Bjorn Borg BS101503, či ruksak Diviley Travis. Skvelým darčekom je rovnako kvalitný kožený opasok Wild,  bez ktorého sa nezaobíde žiadny muž.

Čím potešíte Karlu?

Každá žena ocení módny doplnok akým je kabelka. Výnimkou nie je ani Kajinka. Poteštu ju napríklad elegantnou listovou kabelkou  David Jones Pamela. Vaša Karla ju využije pri rôznych spoločenských udalostiach. Hodí sa na ples, do divadla aj na párty s priateľmi. Preferuje Karla skôr praktické a neformálne kabelky? V tom prípade jej zaobstarajte kabelku David Jones Viviana alebo Delami Alison. Ich prednosťou je priesornosť a univerzálnosť. Hodia sa do práce aj na menší nákup. Ak Kaja vyznáva športový štýl, potom ju najviac potešíte crossbody kabelkou ItalY 10062 alebo Hexagona Nina.