• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Ako sa stať hviezdou halloweenskej party?

22.10.2016, 23:13

Pomaly sa nám blíži Halloween. Ide o anglosaský sviatok, ktorý sa stáva populárny aj u nás na Slovensku. Oslavuje sa z noci 31. októbra, deň pred sviatkom Všetkých svätých. Neoddeliteľnou súčasťou halloweenskych osláv sú vydlabané tekvice, strašidelné kostýmy, desivé dekorácie a rozprávanie hororových príbehov.

Obľúbenou zábavou dospelých aj tínedžerov býva organizovanie halloweenskych party, na ktorú sa vyráža v strašidelných kostýmoch. Chystáte sa na takú party a chcete byť hviezdou tohtoročného Halloweenu?

Výber kostýmu nepodceňte!

Základom úspechu je správna voľba kostýmu. Medzi tradičné kostýmy sa u žien radia čarodejnice, smrtka, zombie, upírka či diablica. Ku kreatívnejším kostýmom patria postavy z filmových a literárnych hororov, rozprávkové postavy (napr. sexy Snehulienka alebo Červená Čiapočka) alebo pavúčia Čierna vdova. U mužov sú obľúbené kostýmy čarodejníkov, smrťákov, zombie, upírov a postáv masových vrahov z filmových hororov. V súčasnosti je tiež veľmi populárny kostým desivého klauna.

Make-up je základ úspechu

Veľmi dôležité je vhodné líčenie, ktorým dotvoríte svoju masku. Základom väčšiny kostýmov je spravidla smrteľne biely make-up v kombinácii s výrazným líčením očí a úst. Oči nalíčte v tmavých odtieňoch, pery do krvavého červena. Ďalšou alternatívou je zelenkavý či svetlo modrý make-up, ktorý tiež navodzuje mŕtvolný dojem.

Akú zvoliť kabelku k najčastejším kostýmom?

Čierne vdovy, upírky a čarodejnice

Kabelky vyberajte v čiernej alebo červenej farbe. Čierne vdovy zažiaria s kabelkou Delami Sabrina či Filmark Samanta. Upírkám pristane David Jones Zarina, Delami Shakira alebo Delami Amalia. K čarodejniciam sa najviac hodia Delami Belen, Delami Albina či David Jones Zarina.

Sexy diablica

Všetkým čerticiam a diabliciam pristanú čierne a červené doplnky. K Vášmu kostýmu pekelníčky odporúčame kabelky David Jones Angelina, David Jones Sara a Maggio Emma. Taktiež môžete zvoliť listovú kabelku David Jones Aurora alebo Royal Style Savana.

Zombie, smrtky a múmie

K outfitu nemŕtvych alebo aj zombie sa najviac hodí kabelka v bielej, šedej, čiernej, modrej i zelenej farbe. Odporúčame kabelku David Jones Zarina, SEKA Candela alebo David Jones Yetta. Smrtkám pristane biela, šedá a čierna kabelka. Vhodná je napr. listová kabelka Royal Style Erna alebo kabelka David Jones Efrem, Maggio Florencia a Maggio Florida. Múmiám odporúčame kabelky v bielej a béžovej farbe. Skvelou voľbou je napr. kabelka David Jones Maura, David Jones Floressa alebo David Jones Lisa.

Konečné doladenie

Aby Váš halloweensky outfit bol dokonalý, je potrebné ho doladiť vhodnými doplnkami. Šperky voľte v podobe pavúkov, škorpiónov, kostí alebo krížov. Žiadna žena sa aj na halloweenskej party nezaobíde bez kabelky.