• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Bolí vás chrbát? Zle nosená kabelka ničí chrbticu. Noste ju správne!

21.8.2016, 15:07

Bolesť chrbtice je problém, s ktorým sa mnoho z nás stretáva. Zdravotné problémy nám prináša predovšetkým nedostatok pohybu a sedavý spôsob života. Avšak svoj zdravotný stav zhoršujeme aj nevhodným nosením tašiek a kabeliek. Prezradíme vám, na čo si dať pozor, aby vaša chrbtica zbytočne netrpela.

Čím ľahšie, tým lepšie

Nenoste ťažké bremená. Nie ste žiadna mulica ani mula. Ak neplánujete kariéru vzpieračky, tak sa radšej zbytočnej záťaži vyhnite. Čím ľahšiu kabelku nosíte, tým viac Vám Vaša chrbtica poďakuje. Správne by ste mali nosiť záťaž o váhe maximálne 15% vašej telesnej hmotnosti. Prílišnou záťažou si privodíte zmenu držanie tela a problémy s chrbticou. Noste v kabelke len to najnutnejšie. Na väčší nákup si radšej zájdite autom.

Zmena je zdravie!

Hovorieva sa, že zmena je život. V našom prípade platí, že zmena je zdravie. Nezaťažujte jednostranne svoju chrbticu. Kabelku cez rameno noste striedavo na jednom i druhom ramene. Zvlášť u casual kabeliek môžete využiť nosenie krížom cez hrudník, čím sa bránite vychýleniu chrbtice. Navyše ide o módny trend, takže budete in. Crossbody kabelky sú pre Vašu chrbticu ideálne. Veľmi praktická a pohodlná je napr. Hexagon Nina alebo David Jones Keri.

Aj batoh je riešenie

Okrem crossbody kabeliek sú zdravotne bezpečné akékoľvek kabelky menších rozmerov alebo batohy. Zvyčajne si batoh berieme na výlet do prírody. Pre vychádzku do mesta nie sú svojím dizajnom batohy príliš vhodné. Existuje však istá výnimka v podobe kožených batôžkov značky Sendi Design. Ide o mestské batôžky pre dámy. Ich prednosť spočíva nielen v elegantnom vzhľade a funkčnom prispôsobení, ale môžete ho totiž nosiť nielen na chrbte ako batôžtek.
Podľa nálady či spoločenskej príležitosti ho môžete nosiť cez rameno ako bežnú kabelku. Myslite na svoj chrbát a kúpte si módny doplnok šetriace Vaše zdravie aj Vy!