• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Chcete byť v lete in? Skúste boho chic!

2.8.2016, 21:12

Obľúbeným letným trendom svetových celebrít aj bežných žien sa stal Boho chic. O čo ide? Je to štýl ženskej módy inšpirovaný hippies a bohémskym štýlom. Slovo boho je skratkou slova bohém. Termín vznikol v 19. storočí vo Francúzsku. Za bohéma bol považovaný nezávislý voľnomyšlienkár a človek s netradičným životným štýlom. Slovo chic pochádza tiež z francúzštiny a označuje štýlovosť a eleganciu.

Kto preslávil boho chic?

Počiatky boho chic štýlu nájdeme v 60. rokoch 20. storočia. Chvíľu slávy boho chic zažil v 90. rokoch, ale postupne strácal popularitu. Zlomovým okamihom pre boho chic bol až rok 2004. Vtedy svojim boho chic outfitom uchvátila herečka Sienna Miller verejnosť. K udalosti došlo na Glastonbury festivale.O popularizáciu boho chic štýlu sa zaslúžili aj sestry Olsenové a supermodelka Kate Moss.

Ako sa stať boho?

Mixujte štýly! Čo je pre boho chic štýl typické? Váš outfit musí byť predovšetkým pohodlný a originálny. Základom je voľné oblečenie, mixovanie štýlov a miešanie zdanlivo nekombinovateľných doplnkov. Využitie retro kúskov viac či menej hippies je samozrejmosťou. Typické pre boho sú voľné sukne pod kolená, vzdušné šaty a vrstvenie jednotlivých kusov oblečenia. Boho chic nie je obyčajné oprášenie retro štýlu. Najdôležitejšiu úlohu zohráva mixovanie retro kúskov s modernými, voľba netradičných kombinácií a tvorba osobitého štýlu. Napr. k šatám si miesto lodičiek obujte poltopánky. Boho chic outfit je pohodlný, pôsobí jednoducho a nedbalo.

Boho chic kladie dôraz na Vašu kreativitu a jedinečnosť. Nebojte sa experimentovať. Vhodnou kombináciou outfitu s doplnkami môže boho chic pôsobiť ako nedbalá elegancia. Leto si žiada pastelové farby a kvetinové vzory. Preto volíme skôr teplé farby. Obľúbené boho farby sú hnedá, zelená a purpurová.

Výhodou boho chic je skutočnosť, že sa tento štýl hodí pre ženy akéhokoľvek veku a pristane takmer každej z nás. Navyše ak máte v šatníku nejaké retro kúsky, nájdete pre nich uplatnenie.

Bez doplnkov nie ste chic. Aké vybrať?

Doplnky vyberáme až po skompletizovaní outfitu. Retro outfit kombinujeme s modernými a luxusnými doplnkami. Topánky aj doplnky bývajú oproti outfitu oveľa výraznejšie. Typickými Boho doplnkami sú spravidla slamený klobúk alebo hippie čelenka, výrazné slnečné okuliare, kruhové náušnice a väčšia kožená kabelka. Ktorá kabelka je boho chic?

Pravá boho kabelka je z kože. Obľúbenými farbami u boho kabeliek sú biela, hnedá, žltá a červená. Design kabelky pripomína spätosť s prírodou a pôsobí luxusne až extravagantne. Veľkej popularite sa tešia kabelky so strapcami alebo so vzorom.

Skutočnou boho dámou sa stanete s kabelkou ItalY Casiopea alebo ItalY Carolka. Ide totiž o limitovanú edíciu originálnych kabeliek z hovädzej kože. Každý kus je unikátny. Boho chic budete tiež s kabelkou SEKA Rosina so strapcami. Svoj boho outfit skvele doplníte tiež kabelkou David Jones Cari. Boho chic je v lete chic!