• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Aké existujú typy kabeliek? Kedy ich nosiť?

20.6.2016, 13:00

Existuje mnoho druhov kabeliek, predstavíme si tie najznámejšie z nich. Rovnako si poradíme, k akej príležitosti je najvhodnejšie jednotlivé typy kabeliek nosiť.

Kabelka na predlaktie

Tento typ kabelky je vhodný na krátke prechádzky do mesta. Doporučuje sa voliť menšie rozmery týchto kabeliek, aby ste nepreťažovala svoje predlaktie. Tohtoročným módnym trendom sú kabelky ItalY Eliza s kvetinovým vzorom. Módne kúsky kabeliek na predlaktie nájdete tiež u značiek Silvia Rosa a David Jones.

Kabelka cez rameno

Máte počas dňa veľa vybavovačiek? Potom je kabelka cez rameno pre Vás to pravé! Je veľmi praktická, pohodlne sa nosí. Takmer o nej ani neviete. Existuje v menších aj väčších rozmeroch. Nájdete medzi nimi druhy vhodné na rande, na prechádzku, do práce i na nákup. Ak ste prakticky založená, tak sa bez kabelky cez rameno rozhodne nezaobídete.

Medzi kabelkami cez rameno nájdeme okrem menších kúskov aj rozmernejšie nákupné kabely. Tzv. oversized kabelky a tote kabelky patria k tým rozmernejším, ktoré využijete napr. na nákupy. Pre shopping sú vhodné rôzne kabelky značky David Jones. Módnym hitom roku 2016 je David Jones Cheryl s hadím vzorom. Pri nákupoch využijete tiež priestornú kabelku Silvia Rosa Meredith. Zo zdravotného hľadiska je vhodné používať kabelky len na menšie nákupy. Nemala by ste preťažovať chrbticu nosením preplnenej kabelky. Preťažovanie nesvedčí ani samotným kabelkám.

Crossbody kabelka

Tento typ kabelky je menších rozmerov a má dlhý nastaviteľný popruh. Vzhľadom k dĺžke popruhu sa zvyčajne nenosí cez rameno, ale nosí sa tzv. krížom cez telo.

Veľmi štýlové crossbody kabelky sú ItalY Bryana a ItalY Hallie. Najviac sa hodia do mesta k neformálnemu outfitu. Vďaka triezvemu designu si ich však môžete vziať aj do práce. Ak chcete byť in a potrpíte si na módne trendy, tak zvoľte kabelku ItalY Cameron s módnymi strapčekmi. 

Listová kabelka

Kabelky malých rozmerov, ktoré sa nosia predovšetkým do spoločnosti (plesy, večierky, do divadla), tak sa dá stručne charakterizovať tento typ kabeliek.

Všeobecne sa malé kabelky (zvyčajne bez ucha alebo retiazky) označujú ako listové kabelky. Svojim tvarom pripomínajú obálku, dopis, či list. Nosia sa väčšinou v ruke alebo v podpaží. Existuje ich mnoho druhov. Predstavíme si dve z nich: listovú kabelku a bagetku.

Listová kabelka nápadne pripomína obálku. Má značne ekonomické rozmery, ale je veľmi elegantná. Vhodná je hlavne na plesy, do opery alebo do divadla, na banket. Luxusné listové kabelky nájdete hlavne u značky LS Fashion. Design týchto listových kabeliek je veľmi elegantný. S listovou kabelkou LS Fashion budete kráľovnou plesu a pravou dámou pri akejkoľvek spoločenskej udalosti.

Hitom tohto roku je bagetka LS Fashion s potlačou. Môžete ju nosiť v podpaží alebo na ňu pripnúť retiazku, vďaka čomu si nosenie zjednodušíte (napr. si potom bagetku môžete prehodiť cez rameno). Bagetka LS Fashion sa hodí predovšetkým na večierok alebo prechádzku do mesta. Názov tohto druhu kabelky je odvodený od jej tvaru (trochu pripomínajúci francúzsku bagetu) a spôsobu jej nosenia (zvyčajne v podpaží).