• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Prečo kupovať originálne značkové kabelky namiesto napodobenín?

12.5.2016, 16:15

Jedno slovenské porekadlo znie: "Lacné, dvakrát zaplatené." Už prababičky vedeli, že napodobenina šitá tzv. horúcou ihlou nie je ani zďaleka tak kvalitná ako originál.

Lacná napodobenina? Šmejd sa predraží, ale originál vydrží!

Značková kožená kabelka sa Vám nerozpadne po pár noseniach, je omnoho trvanlivejšia. Fake nie je z pravej kože, ale býva z obyčajnej koženky. Pekne to vyzerá, ale ľahko sa poškodí. Stojí Vám taká investícia za to? Peniaze za fake vyhadzujete komínom. Poškodenú napodobeninu totiž musíte za chvíľu vyhodiť a kúpiť si novú kabelku. Nie je lepšie rovno kúpiť originál, ktorý vydrží aj niekoľko rokov?

Chcete urobiť dobrý dojem? Dajte zbohom fakeom! Napodobenina sa pozná!

Hovorieva sa, že lož má krátke nohy a ďaleko neutečie. O napodobeninách kabeliek to rozhodne platí. Aj v prípade, že si toho nie ste vedomá, tak sa dá fake od originálu poznať! Ak si všimne okolie, že nosíte napodobeninu značkovej kabelky, tak Vás to spoločensky znemožní. Všetky kvalitné značkové kabelky predsa nestoja astronomické čiastky. Originálny kúsok si môžete kúpiť aj do 40 Eur (napr. kabelky Silvia Rosa Agatha, David Jones Nicole, ItalY Hallie alebo Enrico Benetti Nina).

A čo morálne hľadisko? Viete koho kúpou napodobeniny podporujete?

Ak sa zamyslíme nad kúpou kabelky z etického hľadiska, tak dôjdeme k nasledujúcemu záveru. Ak si kúpime značkový originál, podporujeme zavedeného výrobcu, ktorý vyrába kvalitné kabelky. Takýto výrobca dbá o svoje dobré meno, čo sa odráža na voľbe materiálu a postupu výroby. Má to aj vplyv na výber zamestnancov toho výrobcu, ktorý náležite dbá o spokojnosť svojich zamestnancov. Fakeová kabelka je obvykle vyrábaná v krajinách tretieho sveta, kde tamojší zamestnanci pracujú v otrockých podmienkach. Rovnako sa tam vyskytuje aj detská práca. Výrobné náklady a cena hotovej kabelky pre konečného zákazníka sú omnoho nižšie ako u značkového originálu. Ale nízke ceny je dosiahnuté na úkor pracovníkov vyrábajúcich tieto fejky. Stojí taká kúpa za to? Máte na to dostatočné svedomie?