• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Ako a kam uložiť kabelkový arzenál?

11.11.2014, 16:55

Tiež to u vás doma občas vyzerá ako na obrázku? Potom sa nie je čomu diviť, že sa muži rozčuľujú, keď si kupujeme nové a nové kabelky. My samozrejme vieme, že ide o čírou potrebu a teda o žiadnu našu tvrdohlavosť, ale to pánom asi nevysvetlíme. Čo s tým? Stačí trochu ženského dôvtipu a mužská prchkosť je preč. Pozrite sa, ako šikovne môžete vaše kabelkové poklady uložiť, respektíve schovať pred vašim rozhorčeným partnerom.

Bez toho aby som chcela byť dopredu skeptická, o podobných kúzelných stránkach sa v našich slovenských pomeroch nám snáď iba snívať. Okrem toho, že asi ani v panelákovej "triplusjednotke" na podobnú komodu pravdepodobne nenájdete miesto, dosť pravdepodobne by ste po jej zakúpení mohli obe rýchlo skončiť na chodníku. Inými slovami: podobná vymoženosť môže na pánov pôsobiť podobne ako červená vlajka na býka.

Čo oči nevidia...

Ideálne by sme preto mali zvoliť niečo menej nápadné. Celkom praktický je tyv. "nemý sluha", kabelky môžete mať navešané všetky pekne prehľadne na jednom mieste. Nezabudnite ale, že vášmu partnerovi bude tento "vianočný stromček" stáť stále na očiach, počítajte preto s vyššie spomínaným efektom červenej vlajky. Ďaleko lepšími sú v tomto ohľade napríklad háčiky zo zadnej strany dverí (najlepšie napríklad tých do komory). Praktického pomocníka ponúka napríklad firma Tszuji (https://tszuji.co.uk/jokari-handbag-storage-rack-organizer/). V našej domácnosti ho ale pokojne môžete nahradiť týmito ďaleko dostupnejšími háčikmi, ktoré pohodlne zakúpite v IKEY: https://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/60398196/. Šikovnejšie gazdinky si na nich môžu naviac našiť popruh a vytvoriť si tak lacnejšiu variantu na zahraničný "držiak".

Ak nájdete ešte nejaké to miesto medzi oblečením na ramienkach, tak sa vašim šikovným pomocníkom môže stáť tento závesný organizér:

Jeho lacnejšiu, dostupnejšiu a možno ešte o chlp praktickejšiu variantu ponúka Heureka.sk: https://regaly-a-policky.heureka.sk/zeller-zavesny-organizer-do-skrine-14633/.  Menšie a stredne veľké kabelky tu zaparkujete celkom bez problémov. V prípade skutočne nevrlých partnerov otočte organizér predkom k stene (zdôvodniť to prípadne môžete zvýšenou prašnosťou) a skutočný objem vášho kabelkového arzenálu zostane utajený.

Pretože sme ale už v predchádzajúcom článku (link) zdôvodnili, že nielen s malou kabelkou je človek živ (žena živa), mzslite aj na uskladnenie svojich aktuálne nepoužívaných "gigantiek". Aj v takom prípade vám môžu pomôcť švédski nábytkári a dizajnéri. Osobne doporučujem napríklad úložnú krabicu DRÖNA (http://www.ikea.com/cz/cs/catalog/products/10221591/?query=DR%C3%96NA#/30219281). V súčasnej dobe je ju naviac k dostaniu vo veselších farbách (ružová, petrolejová, žltá, zelená...), takže so svojimi kabelkovými trezormi nakoniec ešte môžete hodiť parádu:

A ako skladujete kabelky vy, milé dámy? Koľko kabeliek celkom máte doma? A čo na to vaši aprtneri? Podeľte sa s ostatnými v našej diskusii!