• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Ako nosiť peňaženku s noblesou? Zoznámte sa s Etue.

25.2.2019, 08:57

"Nabitá" peňaženka množstvom dokladov, klubových kariet a bločkov vo vrecku nohavíc nevyzerá dobre. Najčastejšíe ju muži nosia v zadnom vrecku nohavíc, v bočnom vrecku saka, či bundy alebo v pánskej taštičke s názvom etue. Chcete pôsobiť elegantne a noblesne, tak sa zamerajte na tento pekný pánsky doplnok. Etika povoľuje mužom nosiť peňaženku v zadnom vrecku nohavíc, ale iba vtedy ak vám vrecko nohavíc nenafukuje. Takéto nosenie peňaženky nie je bezpečné, je aj nevzhľadné, a vy si tým privádzate aj zdravotné problémy. Že ste o tom ešte nepočuli?

Všetky tie mince, klubové karty, kreditky, prípadne aj doklady dodávajú peňaženke na objeme. Takáto peňaženka v zadnom vrecku nohavíc vytvára nerovnováhu vo svaloch v dolnej časti chrbtice, spôsobuje asymetriu, nerovnováhu pri sedení, čím dochádza k poškodzovaniu panvy a bokov. Sedením na peňaženke tiež komprimujete nervy, ktoré prechádzajú chrbticou a môže to viesť až k zápalu sedacieho svalu.
Okrem zdravotných problémov sme hovorili o nevzhľadnosti takto nosenej peňaženky. Pokiaľ teda chcete nosiť peňaženku v zadnom vrecku nohavíc, tak iba príležitostne a mala by byť plochá, nemalo by ju byť vidieť. Muži aj ženy sa totiž radi pozrú na pozadie a "tučnú" peňaženku na vašom zadku zaujmete najviac vreckových zlodejov.

Tak kam s peňaženkou?

Pokiaľ nosíte do práce aktovku, tak určite má peňaženka v nej svoje miesto. No nie vždy potrebujete, alebo chcete so sebou ťahať veľkú tašku, alebo brašňu. Ideálnym a elegantným doplnkom je v takejto chvíli pánska kabelka etue. Vyznačuje sa klasickým obdĺžnikovým tvarom, vnútri rozdelená niekoľkými priehradkami. Po stranách môže mať malé kapsičky. Uzatváranie býva buď na zips alebo je doplnená klopou s elegantným zámočkom, niekedy aj s uzamykaním na kľúčik. Väčšina etue kabeliek je zaopatrená odopínacím remienkom, ktorý umožňuje kabelku nosiť na zápästí.

Pánske hnedé brúsené kožené etue 

Ďalším obľúbeným modelom sú pánske tašky s pútkami na opasok. Nejedná sa o klasické ľadvinky, ale o malý model kabelky, ktorý pojme menší SmartFoil, kľúče alebo peňaženku. Pripevniť ho môžete na opasok pomocou klipsu alebo navlečením na opasok cez pútka našité zo zadnej strany kabelky.

Pánske hnedé kožené vrecko na opasok - Greisi Gerr

Pre športovo založených mužov sú v ponuke aj šikovné tašky na doklady. Ich multifunkčné riešenie sa vám zapáči. Ak chcete túto menšiu tašku nosiť cez rameno, pohodlne pomocou karabínky na ňu pripnete dĺžkovo nastaviteľný popruh. Rovnako rýchlo viete popruh odopnúť a taštičku pripnúť na opasok. Na prednej strane tašiek býva karabínka, kde si môžete pripnúť napr. kľúče a vsunúť ich do vnútra vrecka.

Čierna taška na doklady Enrico Benetti Jimi

Aj keď muži nemajú potrebu nosiť so sebou rozsiahlu výbavu ako ženy, tieto malé praktické kabelky ukryjú všetko, čo budete potrebovať a stanú sa vašim verným spoločníkom.
Presvedčili sme vás?