• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Ako môže výber peňaženky ovplyvniť bohatstvo podľa Feng Shui?

28.1.2019, 08:55

Feng shui je starobylá čínska metóda, v ktorej ide o pochopenie energie čchi, ktorá pchádza zozeme. Túto energiu môžete cítiť ale aj tam, kde žijete alebo pracujete - a dokonca môžete vďaka nej vylepšiť svoju finančnú situáciu. Nielen úsilím v práci, ale aj správnym výberom peňaženky môžete rozhodnúť, či bude tá vaša peniaze priťahovať, alebo nie.

Ako farbou peňaženky prilákať a ušetriť peniaze?

Keďže podľa Feng shui je farba nositeľom najsilnejšej energie, doporučené sú "zlatá", "žltá", "červená", "čierna" a "hnedá". Obzvlášť zlatá, alebo žltá má veľmi silnú príťažlivosť a je vhodná pre farbu peňaženky, ale nedoporučuje sa ľuďom so sklonmi k hazardným hrám, alebo tým, čo chcú rýchlo zbohatnúť. Či už si vyberiete celú peňaženku v zlatej farbe, alebo len dozdobenú zlatými doplnkami, jej energia bude pôsobiť rovnako.

Lakovaná kožená čierna peňaženka na zips - Lorenti 780RS

Pre ženu sa doporučuje aj červená peňaženka. Červená je farba, torá priťahuje peniaze, bohatstvo a hojnosť. Aktivuje príležitosť k získaniu peňazí. Okrem toho zlepšuje ľudské vzťahy a považuje sa za najšťastnejšiu farbu. Niektorí experti dodávajú, že červená evokuje oheň a láka ľudí utrácať zbytočne veľa peňazí.

Luxusná dámska lakovaná kožená peňaženka červená - Lorenti 0112SH

Hnedá farba patrí tiež k najobľúbenejším po čiernej. Práve v tejto farbe je v obchodoch obrovský a atraktívny výber. Hnedá farba symbolizuje húževnatosť, silu, stabilitu, ochranu, teda aj sporivosť. Zo života si všimnete, že práve úspešní muži mávajú krásne tmavé - hnedé kožené peňaženky. Sú to muži, čo majú našetrené a vážia si svoje peniaze. A právom. Sú to ľudia, ktorí vedia, že pokiaľ človek niečo ctí a správa sa k tomu s úctou, vždy sa mu to vráti.

Dámska kožená koňaková peňaženka - Delami CHAGL04104

Farebných možností je množstvo a všeobecne platí, že čím je farba tmavšia, tým je jej sila a ochrana silnejšia. Preto peňaženky vo svetlých odtieňoch nie sú clekom ideálne.

Peňaženku i kabelky udržujte vždy upratané!

Nie je vaša peňaženka plná zbytočných bločkov, lístkov na MHD a papierikov? Aby sa zvýšilo šťastie v peniazoch, nemala by byť peňaženka preplnená bločkami, tie sú totiž symbolom peňazí, ktoré od vás odišli, či veľkým počtom platobných alebo kreditných kariet, tie totiž symbolizujú dlhy a pôžičky. Peňaženku si pravidelne upratujte a všetky použité a už nepotrebné papieriky, či bločky v nej nenoste.

Aj peňaženka má svoju dĺžku života!

Aj keď je to vaša obľúbená peňaženka, bohužiaľ príde čas, keď sa s ňou budete musieť rozúčiť. Peniaze nosia rôzne "životné energie", pretože prechádzajú rukami rôznych ľudí. Medzi nimi je aj "zlá vitálna energia" a peňaženka do ktorej takéto peniaze ukladáme bude po čase "unavená". Je lepšie si kúpiť novú peňaženku aspoň po troch rokoch. Keď si kúpite novú, so starou peňaženkou podľa Feng shui by ste sa mali rozlúčiť s poďakovaním a povedať "ďakujem"

Rovnako by ste mali čo najskôr vymeniť peňaženku, keď už javí známky opotrebenia, je ošúchaná alebo roztrhaná. Taká vám peniaze nepriláka.
Či už veríte prúdeniu energie, alebo nie, toto nie je jediné učenie, ktoré sa dá použiť k prilákaniu peňazí. Feng shui je iba doplnok k vášmu úsiliu o dosiahnutie cieľa.