• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Darčekový sprievodca vo svete kabeliek

10.12.2018, 14:28

S blížiacimi sa sviatkami môžete kúpiť kabelku ako darček pre niekoho na kom Vám záleží. Či ste žena a hľadáte tašku pre svojho člena rodiny alebo priateľa; alebo ste muž, ktorý chce urobiť dojem na svoju priateľku, či manželku, máme tu pre Vás darčekového sprievodcu vo svete kabeliek, ktorý vám pomôže pri výbere perfektného darčeku! Tak ako sa stať najlepším darcom kabelky?

Pozorovanie jej životného štýlu

Aká je jej každodenná rutina a kam chodieva? Čo obvykle nosí v taške?
Chodí do školy alebo pracuje v prostredí, ktoré vyžaduje pracovný dresscode? Pokiaľ je často na cestách, v taške isto bude nosiť aj fľaštičku s vodou aj notebook. Malá taška by určite bola k ničomu, naopak veľká taška s dostatkom priehradok bude veľmi užitočná. Často chodí na večierky, párty do kina? V tom prípade je vhodnejšia malá kabelka. Pokiaľ má tendenciu nosiť u seba len niekoľko základných vecí, ako sú kľúče a peňaženka, určite nebude siahať po veľkej taške.

Pozorovanie jej tela

Aký je jej typ postavy? Pokiaľ má väčšie prsia, crossbody kabelka s dlhým popruhom nosená krížom cez telo by len upútavala pozornosť práve na túto oblasť. Pokiaľ má široké ramená, maličká kabelka by spôsobila, že by pôsobila mohutnejšie ako vo skutočnosti je. Pozor aj na veľké tašky, ktoré môžu ženu drobnej postavy celkom prekryť. V úvahu by mala brať aj dĺžka popruhu, ideálne je pokiaľ sa dá nastavovať podľa potreby.

Moderný mestský dámsky batôžtek tmavomodrý - David Jones Jordane

Aké farby, doplnky často nosí?

Pokiaľ vyberáte farebnú kabelku, mali by ste nahliadnuť aj do jej šatníka a zistiť aké farby v ňom nájdete. Pokiaľ totiž kúpite kabelku vo farbe, ktorá sa nenachádza v šatníku, prípadne sa nedá skombinovať s farbami oblečenia a doplnkov, ktoré tam má, je pravdepodobné, že ju nebude nosiť.
Tiež si všímajte materiál a vzhľad doplnkov, ktoré má v obľube. Má tendenciu nosiť zlaté šperky alebo strieborné? Aj takých "maličkostí" je treba si všímať a doladiť ich napríklad s kovaním kabelky.
Ako obvykle nosí tašku? Povesenú cez rameno, alebo ju nosí krížom cez telo, či v ruke? Tento údaj je veľmi dôležitý, pokiaľ totiž kúpite tašku s malých uchom bez popruhu a ona preferuje nosenie cez rameno, kabelka bude väčšinu roka a možno navždy v šatníku.

Nákupné výdaje

Nie je pravda, že čím vyššia je cena kabelky, tým je kabelka lepšia, rovnako ako nákup drahého jedla nemôže zaručiť, že vám bude chutiť viac, pretože každý má iný vkus. Ďalšia vec, ktorú je treba brať v úvahu, je kúpa značkovej tašky alebo kabelky, ktorú bežne nosí, alebo značky, o ktorej viete, že ju obdivuje, prípadne o nej sní. Dobrý tip pre Vás: skúste počas nakupovania prejsť do oddelenia kabeliek a pozorujte, ktoré z nich si obhliada a pokiaľ budete mať šťastie, možno vám povie, ktorá konkrétna kabelka sa jej páči.

Väčšia elegantná béžová dámska kabelka - Annie Claire 

Nepodceňujte zabalenie darčeku

Pekne zabalená kabelka v krabici, alebo darčekovej taške je rovnako dôležité ako kabelka sama. Uistite sa, že kabelka je v krabici pekne uložená, aby ukázala svoj skutočný tvar, pre zaistenie skvelého prvého dojmu. Kabelky, ktoré majú dlhé retiazkové, alebo iné popruhy vyzerajú krajšie, pokiaľ popruhy úhľadne zmotáte do slučky a zviažete napr. páskou. Uistite sa, že darčekový obal nie je pre kabelky ani príliš veľký, ani malý, ideálne je, pokiaľ kabelku vložíte ešte do hodvábneho papieru, ktorý dodá takému daru pekný a luxusnejší vzhľad. Na záver previažte krabicu stuhou alebo pomocou roztomilého štítku ju označte.

Pokiaľ váš darček poteší majiteľku: Blahoželáme! Skromne škontatujte, aké to bolo jendoduché, ste predsa absolútnym odborníkom na kabelky...

Veľká módna a štýlová hnedá dámska kabelka - MARIA C Azyla