• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Dokonalo zladená v každej situácii

3.12.2018, 10:17

Ako si byť istá, že Váš odev a doplnky k sebe naozaj ladia? Prečítajte si tipy na naše ladiace techniky a buďte vždy cool.

Nekombinujte zimné a letné kúsky

Niektoré oblečenie sa dá nosiť celý rok, ale iné nie. Napríklad taká semišová kabelka s letom moc ladiť nebude, tá sa hodí na ples alebo do chladnejšieho počasia. Naopak s plážovou taškou sa v snehu asi tiež prechádzať nebudete. Skrátka sa zamyslite nad jednotlivými kúskami oblečenia a prípadne na sezónu nejaké skryte hlbšie do skrine. So zmenou ročného obdobia môžete veci vytiahnuť. Uvidíte, ako sa z nich potom, čo ste ich nemali nejaký čas na očiach, budete tešiť.

Ladenie v páre

Zladiť sa môžete tiež v páre. Vydajte sa do centra diania v rovnakom kabáte alebo si zaobstarajte partnerské tričká, ktoré vám dodajú šmrnc. Fantázii sa medze nekladú, skombinujte spolu akékoľvek kúsky oblečenia.

Ak sa chystáte na spoločenskú udalosť typu plesu, na zladenie dbajte a držte sa na spoločnej vlne.

V jednej farbe

Pokud si na to trúfate, môžete celý svoj outfit naladaiť do jednej farby. Či už si vyberiete marhuľový alebo blankytný odtieň, myslite na to, že nie každému jednoliaty look bude pasovať. Rozhodne by vás nemal zakrývať celý, dôležité sú priestrihy, voľný chrbát a ďalšie zaujímavé neformálnosti. Pokiaľ sa rozhodnete skryť do jednej farby, dbajte potom na premyslené zladenie doplnkov, ktoré by sa už s odtieňom oblečenia zhodovať nemalo. Pokiaľ napríklad siahnete po strieborných šperkoch, v tejto farbe by mala žiariť aj vaša kabelka

 

Veľká originálna dámska tmavohnedá kabelka - David Jones Husha

Otázka obuvi

Mnohí z nás si starostlivo nachystajú alebo aspoň premyslia oblečenie na ďalší deň, ale na topánky už zabudnú. Lenže topánky finálny vzhľad celého outfitu dokážu dosť ovplyvniť. Samozrejme dodržujte štýl celého looku. K športovému oblečeniu sa nehodia formálne podpätky s ozdobami, naopak k šatám do práce by ste nemali nosiť tenisky. Isto poznáte, aká obuv sa k vášmu outfitu hodí a aká nie.

Všeobecne platípokiaľ teda vylúčime športovú obuv, že lodičky sa hodia k všetkému. S lodičkami máte vyhraté. Nezabudnite k nim vybrať správnu farbu kabelky

Založené na kontrastoch 

V tomto odstavci nepôjde o farbym, ale o štýl oblečenia. Váš look by mal byť vyvážený. Pokiaľ ste fanúšikom voľnejších topov, vykompenzujte ich úzkymi nohavicami. Naopak k sukniam vždy lepšia sadne upnutá blúzka. Neprežeňte to ani s výstrihmi a priestrihmi.

Originálna malá dámska tmavá taupe kabelka - David Jones Breina

Pozor na najčastejšie omyly 

Mnoho z nás spolieha na to, že čierna farba ladí k všetkému a so všetkým. Bohužiaľ ide o omyl. Čierne odtiene sú síce nesmrteľné, ale rozhodne sa nedajú kombinovať s každým kúskom z vášho šatníka. K žltej farbe bude vždy vyzerať lepšie biela alebo smotanová, čierne kožené prevedenie si podá ruku so susedským hnedým, ale nikdy spolu nebudú priatelia.

Aj módni začiatočníci vedia, že kombinovať viac vzorov dohromady sa zvyčajne neoplatí. Lenže ono to vlastne platí aj o vzoroch rovnakých. Ako sa hovorí, čoho je moc, toho je príliš. Vyberte jeden vzorovaný kúsok, ten bohate postačí.

Elegantná dámská koňaková kabelka do ruky - David Jones Zeruiah