• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Detox šatníku pre novú sezónu

26.11.2018, 13:13

Jesenná nálada je definitívne tu, čoskoro dorazí zima. S novou sezónou je dobré naplánovať aspoň malú šatníkovú čistku. Aké kúsky už nebudete potrebovať a čím ich nahradiť?

Chokery už neletia

Chokery se stali hitom tohtoročných teplých dní, teraz už nás zase opúšťajú. Pokiaľ sa vám doplnky krku páčili, vyskúšajte kombináciu upnutého roláku, cez ktorý zapnete ozdobnú jemnú retiazku. Okrem toho letia veľké náušnice.

Z hranatej kabelky do guľatej

Tohtoročná jeseň tvorí medzník tiež pre štýl kabeliek. Zatiaľčo ešte pred pár mesiacmi bol veľký dopyt po hranatých kabelkách všetkých druhov, dnes každá dáma zháňa doplnok iba so zaoblenými rysmi. Zaobstarajte si novú crossbody guľatú krásku. Pokiaľ potrebujete tašku väčších rozmerov, kabelka v tvare vačku je ďalšou skvelou voľbou. 

 

Jedno odhalené rameno schovať

Ďalším módnym hitom boli tento rok odhalené ramená. Topy aj svetry tohto štýlu pomaly upadajú do azbudnutia. Za to ich nahradzujú asymetrické kúsky. Oblečte si top na jedno rameno alebo váš obľúbený oversize sveter nechajte spadnúť z jedného ramena.

Minimalistické nápisy sa stanú číslom jeden

Potlač bude v kurze stále, iba sa zmení jej vzhľad. Už nepôjdu maľované tričká s najrôznejšími motívmi. Návrhári kladú dôraz na nápisy všetkého druhu. Na trhu nájdete tričká popísané drobným ozdobným písmom, ale aj veľké nápisy základného fontu. Otestujre, aké blúzky tohto štýlu vám pasujú. Tento trend sa neobjaví iba na vrškoch, nájdete ho aj na nohaviciach a kabelkách.

Krátke topy a rozoviate sukne

Hlboko do skrine by ste mala schovať tiež crop topy alebo rorzviate sukne bohémskeho štýlu. Toto oblečenie sa hodí na festival alebo k vode, v zime vás neohreje. Pokiaľ máte rada krátke vršky, radšej siahnite po mikine, pod ktorú oblečiete dlhšie tričko. Mini sukňu noste pokojne stále, ale zaobstarajte si pod ňu teplé pančocháče. Na oblečenie jemných ľahkých materiálov cez zimu zabudnite.

Módna dámska šrafovaná kabelka červená - MARIA C Abbigail

Oblečenie plné žmolkov, deravé alebo so škvrnami musé ihneď preč

Asi neie je nutné pripomínať, že by ste sa definitívne mala rozlúčiť s odevom obsahujúcim nejakú vadu aj s oblečením, ktoré už je takzvane zašlé. Pokiaľ nemôžete váš kúsok nijak opraviť alebo vyčistiť, vyhoďte ho. Isto rýchlo zoženiete inú krásnu vec na seba. Nezabudnite vyčistiť od prachu aj nečistôt svoje topánky, novú podobu si zaslúži aj vaša kabelka.

Samozrejmé je tiež vyradenie alebo uschovaniu takého oblečenia, ktoré vám je už malé alebo naopak veľké.

Vzorované za jednofarebné 

Tento rok je v kurze minimalizmus. Návrhári kladú dôraz na detaily vykúzlené šitím, nie ma+ovaním látky. Vymeňte kúsky oblečenia so vzormi za jednofarebný odev.

Módna dámska večerná listová kabelka ružová - Delami 2902

Štýlová dámska kabelka cez rameno sivá - MARIA C Veronica