• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Zima 2018: Výber kabelky

19.11.2018, 11:48

Aké kabelky privítajú zimnú sezónu 2018/2019? Poďme spoločne preskúmať jednotlivé modely.

Ľadvinka jako crossbody 

Tento trend začali veľa presadzovať zahraničné celebrity, dnes sa ho už držia aj naše hviezdy alebo fashion blogerky. Ľadvinky sa v poslednej dobe skutočne stali trendom. Dnes sa už nenosia iba pod pásom, ale tiež ako crossbody. Nasaďte si kabát, huňatý šál, pripnite ľadvinku a môžete vyraziť kamkoľvek sa vám azchce. Najväčšou výhodou ľadviniek je asi to, že ich môžete nosiť naozaj k všetkému. Aj keď sa jedná pôvodne o čisto športový doplnok, dnes si ho môžete zobrať aj k ležérnemu odevu. Ostatne tomu sú niektoré modely priamo prispôsobené.

Kabelky s logom 

Potlač, ornament, ale najviac popisky. Tie teraz skutočne nielen vo svete kabeliek letia. Módni návrhári dávajú logám svojich značiek omnoho rozsiahlejšiu podobu, kladú dôraz na všetky texty a nápisy. Popisok bohate stačí jeden, v súčasnosti vedie minimalizmus a jednoduchosť.

Zimné batôžteky

Ruksaky doslova otriasajú svetom a v zime ich produkcia rozhodne nepoľaví. tešiť sa môžete na batôžteky zo silnej kože alebo modely s ozdobnou kožušinou. Zoženiete tak ležérne doplnky, ako aj športové. Máte už doma batôžtek v zimnej farbe?

Priehľadné plastové tašky 

Aj keď sa aj svetoví návrhári snažia svetom šíriť lásku k prírode, niektoré kúsky s ňou bohužiaľ neladia. Jeden taký tvoria plastové kabelky, ktoré sú v súčasnosti skutočne veľkým trendom. Zvyčajne sa skladajú z dvoch častí. Vrchnú vrstvu tvorí plast, ktorý je celkom priehľadný. Najčastejšie sa stretnete s jeho čírym prevedením, k dostaniu sú, ale aj mnohofarebné kúsky. Vo vnútornej časti takej kabelky potom nájdete zvyčajne menšiu uzatvárateľnú kapsu, do ktorej môžete schovať všetky predmety, ktorými v kabelke nechcete pútať pozornosť. Do tejto priehradky je chodné skryť tiež všetky cennosti. V taške je samozrejme nutné udržiavať si poriadok.

Kabelky s kožuchom 

Tento materiál k zime proste patrí! Vybavte sa do zimy špeciálnou kabelkou, ktorá ohreje aj veci ukryté v nej. Kabelky s kožúškom budú k dostaniu vo všetkých veľkostiach a prevedeniach, stačí si len vybrať. Veľmi štýlovo bude vyzerať trebárs kožušinová kabelka do ruky. Na módny trh sa tiež chystajú vstúpiť kožené kabelky s farebnou podšívkou. 

Kabelka na krk 

Áno, vážne. Do módy prichádzajú drobné kabelky, ktoré majú popruh presne tak dlhý pre zavesenie na krk ako náhrdelník. Kabelky kopírujú štýl detských peňaženiek a brašničiek na drobnosti. Zaobstaráte si tiež špeciálnu krčnú kabelku? 

Kabelky valcovitého a guľatého tvaru 

V kurzu sú momentálne malé kabelky v tvare valca alebo takzvané vačky. Nosia sa zvyčajne v ruke, ale zoženiete aj modely obsahujúce pripínací popruh cez rameno. Pokiaľ vás už nebavia klasické listové kabelky, budú pre vás tieto kabelky skvelou náhradou napríklad aj na ples. Na trhu sa ich tento rok objaví dosť, určite si ani nebudete môcť vybrať.

Viac než kedykoľvek skôr letia tiež guľaté kabelky. Nebojte sa ich skombinovať s topánkami do špičky alebo outfitom ostrých tvarov. Doplnok s ostatnými kúskami potom bude dizajnovo kontrastovať.