• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Obliekanie podľa feng shui

22.8.2018, 10:17

Staré feng shui vznikalo už pred stovkami rokov na úzeí Číny. Dodnes je toto učenie považované za tradičný program tamojšieho sveta. Jedná sa vlastne o životný štýl, ktorý sa zaoberá človekom a jeho životným naplnením a prežívaním v konkrétnom priestore a čase. Nastoliť v živote človeka pokoj, harmóniu a umožniť nerušené plynutie čchi, to je cieľom feng shui. Učenie feg shui sa veľa sústredí tiež na vplyv energií okolo nás. Do niektorých môžeme byť vtiahnutí, iné si vytvárame. Naučte sa využívať energetické prúdy vo svoj prospech.

Pre feng shui je dôležitý poriadok, pretože práve chaos je jedným z tvorcov negatívnych signálov. Čo z toho vyplýva re oblečenie? Poprvé by ste sa mali zbaviť všetkého nepotrebného. Predajte alebo darujte odev a doplnky, ktoré ste už vyše roka nenosili. Feng shui tiež odrádza od príliš horlivých vzorovaných, či farebných kombinácií, ktoré nielen nemusia pôsobiť esteticky dobre, ale tiež na okolie aj svojho nositeľa sršia rozbúrené emócie.

Je potreba zbaviť sa tiež predmetov, ktoré vám pripomínajú nešťastné alebo nepríjemné okamihy. Už pri pohľade na ne sa vám mení nálada? Potom sa s nimi nadobro rozlúčte a hneď sa vám bude lepšie dýchať. Isto nie je treba hovoriť o negatívnej energii, ktorá by sa pri väčšom množstve spomienok mohla preniesť tiež na okolie.

Odev aj vaša kabelka by mali vyžarovať pohodu, dávať najavo vašu čistú myseľ a radosť zo života. Zbavili ste sa až príliš veľa vecí a teraz by ste svoj šatník potrebovali doplniť? Inšpirujte sa vnímaním farieb podľa tohto učenia. Aká farba o vás vypovie to pravé? Teraz sa pozrieme na charakteristiky základných farieb, respektíve tých, ktoré sa najradšej nosia.

Dokonalosť, čistota, oddanosť, to všetko a mnoho ďalších vlastností na vás prezradí svätá "farba nefarba". Ľudia nosiaci bielu psôobia obvykle serióznym dojmom. Človek hovoriaci s osobou v bielej je k nej patrične dôverčivý.

Spoločenská hladká biela dámska kabelka do ruky - ItalY Neola 

Feng shui vidí červenú ako zdroj energie a aktivity. Nosiť by ju mali ľudia, ktorí chcú ukázať svoje pravé ja, ktoré rozhodne neklesá k zemi. Červená farba dokáže vyzývať aj presviedčať. Pokiaľ to s jej pôsobením nechcete preháňať, vsaďte na minimalistický doplnok v podobe červenej kabelky.

Originálna trblietavá dámska listová kabelka červená - Delami D687

Modrá vám pomôže so splnením vašich prianí. Svojmu nositeľovi dodáva nezávisloť, ale tiež neprístupnosť. Pre formálne účely voľte tmavšie odtiene modrej, vo voľnom čase noste pokojne pastelové farby.

Tmavomodrá kožená luxusná veľká kabelka Elza

Čierna farba pridáva človeku na serióznosti. Ešte aby nie, keď ide o farbu vhodnú pre pracovné pohovory alebo na ples. Je tiež symbolom niečoho tajomného a nepoznaného. Čierna nikdy neurazí ani nie je žiadnemu oku nepríjemná. V prípade, že neviete, aká farba je pre váš deň vhodná, feng shui doporučuje sa obliecť do čiernej alebo jej odtieňov. Táto "nefarba" je vraj pre každého omnoho vhodnejšia ako zle zvolený farebný tón.

Elegantná dámska crossbody listová kabelka čierna - David Jones Laodamia

Viete, že aj pre doplnky má feng shui drobný návod? Podľa tohto učenia je vraj ideálne využívať silu zeme. To znaená, že by ste mali nosiť kožené kabelky a tašky, ďalej šperky zo zlata a striebra, prípadne doplnky s drahými kameňmi. Podľa feng shui energetické centrá dokresľujú práve doplnky. Povolené sú tiež talizmany a amulety, ktoré si každý človek vyberá individuálne. Obsahuje aj vaša kabelka nejaký klenot, ktorý vám nosí šťastie? 

Dámske prívesky na kabelky

Feng shui vám, čo sa týka oblečenia, podá len základný návod. Je dobré si pamätať, že nosiť by ste mali to, v čom je vám dobre. Pokiaľ sa v nejakých módnych kúskoch necítite fajn, tak ich nenoste. Odev, s ktorým nie ste spokojní je vhodné vymeniť za nový, ktorý vám bude robiť radosť každý deň.