• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Éra boho štýlu

15.8.2018, 13:59

Pohodlný, ženský, romantický. Napríklad takto by sa dal charakterizovať boho štýl. Má však omnoho viac stránok a my ich dnes spoznáme. Viete, kedy éra božského štýlu započala a akými pravidlami sa máte pri obliekaní v tomto duchu riadiť? Všetko sa dozviete v našom článku.

Štýl boho môžete poznať tiež pod zahraničným pomenovaním boho chic. Tak bola nazývaná prvotná odroda tejto módy, ktorá sa zrodila na maerickom kontinente medzi šesťdesiatymi a sedemdesiatymi rokmi.

Krajky, strapce, výšivky a hlavne voľné strihy - už výpis hlavných znakov boho štýlu naznačuje, že sa táto módna linka spája s prírodou. Nevyhnutnosťou aú tiež kvetiny vo forme vzorov, ale aj tie živé vo vlasoch. Boho štýl podporuje v rámci ochrany životného prostredia oblečenie z druhej ruky. Nabáda k pretváraniu už opozeraných kúskov v nové originály a k vlastnej výrobe šperkov.

Jedným z hlavných znakov boho štýlu je, možno pre vás prekvapivo, nedokonalosť. To neznamená, že sa máte obliecť do toho, čo prvé nájdete v šatníku, ale nemusíte sa až tak sústrediť na upravenosť. Nemáte chuť na upnutú košeľu? Tá v boho štýle ani nie je povolená. Oblieknite ju na tielko a nechjate na sebe viať. Obmedzte kombináciu vzorov a farieb, nechajte sa uniesť jednoduchosťou. Pamätajte, že krása je založená na nedokonalostiach.

Bez vrstvenia oblečenia to nepôjde, ako už bolo naznačené v predchádzajúcom odstavci. Jednotlivé kúsky oblečenia sa môžu ledabylo prekrývať. Nebojte sa rovnakú taktiku využiť aj pre šperky. Skombinujte gorálky so zlatými retiazkami, nezabudnite využiť aj prírodu. Mušle, pierka, kamienky alebo dokonca zuby? To je presne ono. Máte problém s tým, že je vaša kabelka malá a len ťažko do nej uschováte všetko potrebné? Potom je na čase pridať k nej ešte jednu. Väčšiu, menšiu, na tom nezáleží, kombináciám sa medze nekladú.

Keď boho štýl podporuje prírodu, je vám asi jasné, že nedá dopustiť tiež na módne predmety z prírodných materiálov. Vymeňte ich za syntetiku, poďakuje vám aj vaša koža.

Nebojte sa voľných vecí. Máte takmer povinnosť siahnuť po vzdušných kúskoch. Založte svoj outfit tiež na oversize oblečení. A pokiaľ daný odev na vás moc viať? Skroťte ho jednoduchým remeňom alebo iným remienkom.

S výberom oblečenia si už iste poradíte, poďme sa ešte pozrieť na to, ako outfit doviesť k dokonalosti pomocou kabelky. Aké tašky budú k podpore boho štýlu ideálne?

Vzhľadomk  tomu, že sa boho štýl vyznačuje volnejšími pravidlami, tak môžete rátať s tým, že pokiaľ sa na kabelke vyskytnú strapce, pierka alebo prírodné motívy, už s ňou môžete počítať.

Milovníčky boho štýlu nedajú sopustiť na farby prírody, ktoré podporia celkový fashion look. Ako sa vám páči módna kožená kabelka cez rameno hnedá značky ItalY Georgine? Je priestorná, elegantná a hlavne vyrobená z pravej kože, vďaka ktorej sa môže stať dominantou celého outfitu. Kabelke nechýba ani dizajnové strapce volne k nej zavesené.

Nebojte sa krajok, aj tie bez pochýb s boho štýlom ladia. Listová kabelka do ruky nemusí vždy pôsobiť ako formálny doplnok, naopak skvelo zapadne k voľnému boho štýlu. Pevná dámska krajková listová kabelka marhuľová môžete prípadne zavesiť cez rameno vďaka priloženému remienku. Jeho farba skvelo osvieži váš letný look.