• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Zo starej kabelky nový originál

17.7.2018, 09:17

Nebaví vás už vaša stará kabelka, ale pritom ešte nie je nijako zničená a dala by sa nosiť ďalej? Máte dve možnosti. Odložte ju na chvíľu do svojho šatníku, noste inú a o pár mesiacov sa k nej vráťte alebo ju teraz hneď premeňte v inú krásku. To sa vám podarí veľmi jednoducho. Ako na to?

Kabelku najprv vyčistite

Aby kabelka vyzerala ako nová, musíte ju najprv zbaviť všetkých nečistôt. Pokiaľ je vaša taška kožená, koženková aleboje vyrobená z iného otierateľného materiálu, vezmite do ruky špeciálny čistiaci prostriedok s handierkou a najprv kabelku zbavte mastných škvŕn a šmúh. Kabelka sa bude dať vyčistiť aj s pomocou antibakteriálneho gélu. Čistite ju ideálne vatovým tampónikom. Pokiaľ je vaša kabelka vyrobená z textilného materiálu, zrejme jej vzhľad handierkou len tak neobnovíte. Budete musieť pravdepodobne použiť trochu pracieho prášku a škvrny z kabelky vymyť. Takto si musíte poradiť aj pri čistení interiéru kabelky. Pokiaľ však taška výrazné vnútorné znečistenie nevykazuje, bude lepšie, keď ju nebudete vôbec umývať, mohla by sa tak akurát poškodiť. Keď kabelku vyčistíte, nezabudniteju impregnovať, zmedzíte tak ďalšiemu znečisteniu. A podporíte nepremokavosť materiálu.

Pridajte doplnok

Strohá jednoduchá kabelka nikdy nezaujme tak ako tá ozdobená. Kabelku môžete skrášliť hneď niekoľkými spôsobmi. Jedna možnosť je pridať na ňu šatku. Pomocou nej jednoducho zakryjete tiež neodstranenú škvrnu alebo odreninu na kabelke. Šatka nemusí s vašou kabelkou ladiť. K béžovej taške si pokojne môžete vybrať sýto ružovú šatku, ktorá podporí jej originálnu vizáž. Šatka sa najčastejšie uväzuje na prednú stranu, za ucho kabelky, pripevniť ju však môžete na akékoľvek miesto. Nezostávajte len pri uzlíku, skrášlite kabelku napríklad mašľou.

Okrem šatky môžete na kabelku pripnúť tiež všelijaké ozdoby. Isto zoženiete šperky primárne určené na vyzdobenie kabelky, avšak môžete si poradiť aj so svojou výbavou. Vlastníte šperk, napríklad náhrdelník, ktorý už nenosíte, ale zase vám je ho ľúto sa zbaviť? Čo takto keby zdobil vašu kabelku? Náhrdelník uchyťte na uši kabelky a zaveste ho medzi ne. Pokiaľ je moc dlhý, prehnite ho na polovicu alebo ho ručne skráťte. Na vašej kabelke bude isto vyzerať dobre aj iná ozdoba. Vyskúšajte obľúbené prívesky na kabelky v tvare srdca alebo gorálkové visiace dekorácie.

Kabelku môžete ozdobiť tiež s pomocou rôznych kamienkov. S týmto zdobením budete mať viac práce, pretože na tašku musíte kamienok po kamienku nažehliť, či nalepiť. Jej finálny look však bude stáť za to. Vytvorte si papierové šablóny vzorov alebo kamienky lepte tak, ako vám napadne. Oba designy budú určite vyzerať veľmi pekne.

Ďalšia možnosť, ako ozdobiť kabelku, je tvorená nášivkami, či nažehľovačkami. Veľmi pritom záleží na tom, akú kabelku nimi chcete zdobiť, nie ku každej taške sa totiž táto dekorácia hodí. Na koženú kabelku naviac toto spestrenie len ťažko prichytíte.

Nový trend v podobe iného popruhu

Nezaujala vás ani jedna z možností ozdôb? Potom vyskúšajte celkom nový módny hit, ktorý spočíva vo výmene popruhu u crossbody kabelky. Nosíte čiernu tašku cez rameno, ktorá by potrebovala dodať šťavu? Pridajte k nej popruh crossbody z úplne inej kabelky. Môže byť farby ružovej, bielej alebo úplne inej, to je na vás. Dlhé ucho naviac iso zvládnete ešte vyšperkovať spomenutými kamienkami. Jednoduchá výmena popruhov urobí z kabelky úplne iný módny unikát.