• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Neviete, ako kabelku správne skombinovať s outfitom?

11.7.2018, 11:20

Vďaka týmto piatim pravidlám už nestúpite vedľa. Kabelka je obľúbený módny doplnok každej ženy, niekedy s ňou však môže byť starostí. O trochu menej ju začneme mať rady vo cvhíli, kedy prichádza na radu otázka zladenia s outfitom.

Neustále si kladieme otázku, či sa kabelka k oblečeniu hodí farbou alebo štýlom. Buďte si istá raz a navždy. Riaďte sa týmito zásadami a nikdy nestúpite vedľa.

Športová alebo formálna

Je dobré najprv rozlíšiť kabelky do spoločnosti a na voľný čas. Nie každá taška sa hodí do práce, iná zase ebude ladiť s vašim oblečením na cvičenie. Rozdeľte kabelky podľa ich vzhľadu aspoň na dve spomenuté kategórie a máte vyhraté. Je však nutné upozorniť na to, že každý druh tašky nemusí byť jedno alebo druhé. Napríklad také trblietavá listová kabelka krásne sadne k večerným šatám, ale iná listová kabelka s nášivkou, cvočkami a pripínacím popruhom si môžete vziať pokojne k džínovým kraťasom na festival.

Na postave záleží

Kabelka môže dať vyniknúť vašim prednostiam, ale tiež naopak. K drobnejšej postave sa hodí taška menších rozmerov. Rozhodne nenoste obriu shopper kabelku, ktorá vám siaha od ramien až po boky, taký doplnok vás tak akurát ešte viac opticky zmenší. Vysoké a chudé postavy by sa zase mali zamerať na crossbody trochu väčších rozmerov. Vyberajte kabelky s nastaviteľným popruhom, ktorý si môžete upraviť podľa potreby. V prípade plnšej postavy by ste sa mala vyhnúť drobným kabelkám úplne alebo aspoň tým s oblými tvarmi. Noste tašky s hranatými rysmi a akékoľvek kabelky do ruky.

Obmedzený počet farieb

Vaša kabelka by sa mala držať rovnakých farebných tónov do akých je zostrojený váš celý odev. Pokiaľ sa chystáte vyraziť von v neutrálnych farbách, môžete s kabelkou experimentovať. Ako módny špecialista zvoľte výraznú kabelku, ktorá rozžiari celý váš outfit. K bielemu, béžovému, či smotanovému oblečeniu výborne padnú kabelky v pastelových farbách. Pokiaľ máte zálusk na kabelku v neónovom prevedení, kombinujte ju s tmavšími kúskami, aby ste ju ešte prirodzene nechala vyniknúť. Pamätajte si, že pokiaľ sa chcete ešte ozdobiť iným farebným odtieňom, mala by ste pokračovať v tónoch kabelky.

Jeden vzor

Na miešanie rôznych vzorov si dajte pozor. Prúžky a gepardí vzor k sebe nikdy nepôjdu. Pokiaľ je vaše oblečenie jednoliate, teda bez vzorov, môžete si vziať ľubovoľne štylizovanú kabelku. Ak sa však na vašom oblečení už vzory vyskytujú, dajte prednosť radšej jednofarebnej taške, ktorá síce v tomto prípade nebude najnápadnejším doplnkom, ale zato váš outfit neponíži. Ak ste typ, čo rád experimentuje, a láka vás variácia vzorov či rôznych ornamentov, myslite na rovnaké farebné ladenie, ktoré váš celý look aspoň trochu zjednotí.

 

Dajte na módne trendy

Už neviete, ako skombinovať kabelku s oblečením, aby vaša vizáž pôsobila štýlovo a celý outfit jedinečne? Sledujte módne trendy a nechajte sa nimi inšpirovať. Udávajte tón svojmu okoliu a staňte sa inšpiráciou pre ostatných. Čo frčí teraz? V súčasnej dobe s istotou zaujmete kabelkou zavesenou v páse, ktorá pripomína tradičnú ľadvinku, alebo tašku s pestrým kvetinovým vzorom, ktorá je na leto ako stvorená.