• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Ako vybrať vhodnú športovú tašku

11.6.2018, 12:04

Chodíte pravidelne do posilňovne, na skupinové lekcie aerobiku alebo hráte jeden z kolektívnych športov? Isto by sa vám pre tieto účely zišla vhodná športová taška. Ako postupovať pri jej výbere?

Správna veľkosť

Do športovej tašky by ste mali schovať všetko potrebné.Vyberajte tašku podľa jej najčastejšieho využitia. Pokiaľ do nej potrebujete uschovať iba veci na prezlečenie, obuv, fľašu s vodou a energetickú tyčinku postačí vám nejaký menší model tašky.

Aj v tomto prípade je však športová taška lepšou možnosťou ako vaša voľnočasová kabelka. Tašky sú totiž stavané na to, aby uniesli väčšie áklady. Rátajú s tým, že do nich uschováte napríklad závažie na ruky do posilňovne a ďalšie predmety. Pokiaľ hráte kolektívny šport alebo proste potrebujete do tašky schovať ďalšie športové náčinie, vyberte si tašku s viacerými kapsami. Tie vám umožnia udržať si v nej systém. Pokiaľ sa rzhodnete pre nákup väčšej tašky, môžete ju využiť aj ako batožinu na kratšie cestovné pobyty.

Vhodný tvar

Nezabudnite sa zamerať tiež na tvar tašky. Najčastejšími sú modely kockového tvaru, avšak v kurze sú aktuálne aj tašky podlhovastého valcovitého tvaru. Hranaté tašky majú tú výhodu, že môžu byť ľahko vystužené, ich dno je zvyčajne vyplnené pevným materiálom, ktorý zaisťuje, že sa látka tašky pod nákladom neprepadne. Zaguľatené príručné batožiny sú vhodné na nosenie menšieho obnosu.

Materiál

Kožené modely kabeliek sú vždy istotou kvality, avšak v prípade športových tašiek je vhodné sa zamerať na textilné materiály. Koža totiž vzbudzuje istú mieru vážnosti, ktorá v tomto ohľadu nie je nutná. Textília naopak podporí vášho športového ducha. V prípade menšieho obnosu vám postačí taška z tenkej látky, lepšiu výdrž však nájdete u tašky silnejšieho materiálu. Najviac vhod vám príjde omývateľná batožina.

Farba

Čo sa týka farieb a motívov, nemusíte sa obmedzovať, práve naopak. Športovým taškám pasujú crazy potlače aj výrazné farby. Pikaľ však chcete, aby sa vám taška hodila ku každému kúsku oblečenia, nie je od veci si vybrať nejakú v tmavom jednofarebnom dizajne.

Vhod by vám mohla prísť nylonová sivá športová taška Enricco Benetti Acantha. Ide o nyloový model, ktorý sa skladá z veľkého počtu kapsí. Obsahuje odopínateľný popruh crossbody. Vystúžené má nielen dno, ale tiež uši, aby sa taška lepšie nosila. Na spodnej časti sú navyše štyri gumové plošky, ktoré bránia ušpineniu tašky pri pokladaní na zem.

 

Ako budete tašku nosiť?

Klasickú tašku môžete nosiť za uši v ruke alebo na predlaktí. V prípade nákupu väčšej kabelky je vhodné preskúmať, či je vybavená popruhom cez rameno, ideálne nastaviteľným, ktorý sa prispôsobí vašej výške aj spôsobu nosenia. Pokiaľ so sebou vozíte ťažké náklady, možno sa vám bude hodiť športová taška obohatená o kolieska.

Pokiaľ sa chcete odpútať od kalsických dizajnov, môžete popremýšľať o nákupe tašky s dlhšími ušami, ktorá sa nosí na ramenách. Je treba rátať s tým, že do tohto modelu sa nevojde až toľko vecí.

Už máte predstavu, akej taške dáte prednosť?