• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Najväčšie mýty o kabelkách

4.6.2018, 09:51

Že musí vaša taška nutne farebne ladiť s vašou obuvou? Pozná sa pravosť kabelky podša data kódu? Pôsobia lesklé kabelky lacno? Prečítajte si článok, ktorý vyvráti niektoré mýty spojené s kabelkami.

Čím je kabelka väčšia, tým viac za ňu zaplatíte

Tak to samozrejme pravda nie je. Už len pri rozdielnosti materiálov, z ktorých je kabelka vyrobená si môžete všimnúť veľké cenové rozdiely. Listová kabelka z kvalitnej kože posiata kamienkami bude zrejme drahšia ako koženková shopper kabelka. Samozrejme tiež záleží na značke a jej cenovej kategórii.

Kabelku a topánky nemožno oddeliť

V zásade neplatí, že kabelka musí ladiť s vašou obuvou. Zvoľte neutrálnu obuv, pestrú kabelku, k nej pridajte vhodný doplnok a vôbec sa nemusíte báť, že by vás chytila módna polícia. Rovnaká farebná kombinácia kabelky a topánok niekedy naopak vyzerá až príliš umelo. S kombinovaním súvisí aj materiál. K lesklým topánkam si nutne nemusíte vziať lesklú kabelku, len sa držte podobých odtieňov.

Na druhú stranu sa však oplatí dodržiavať štýl kovania. Skúste zladiť svoje šperky s vočkami na kabelke a obuvi. Kovy naviac pôsobia ako zjednocujúce prvky celého modelu.

Lakovaná kabelka pôsobí lacno

Zaisto je pravda, že lakované kabelky sa veľmi ťažko kombinujú s ostatnými doplnkami. Sú výrazným prvkom každého outfitu. Nebojte sa však siahnuť po kabelke lesklého materiálu. Dokáže byť šik aj elegantná.

Toho je dôkazom napríklad priestorná kabelka Tommasini Alejandra. Spojenie jemnej ružovej farby so zlatými odleskami je priamo dokonalé! Kabelka je novinkou z dielne Tommasini a zároveň hitom sezóny. Tvorí ju priestorné vrecko na zips a pevné dno, ktoré poslúži pri nosení tažšieho nákladu. Spodnú časť kabelky chránia proti ušpineniu kovové cvočky. Hlavnú kapsu ešte kryje klopa na magnet, ktorý tvorí jej dominantnú ozdobu. Kabelku môžete nosiť na ramene alebo v ruke.

Pestré farby kabeliek sú už pasé

Práve naopak! Prichádza letné obdobie, nechajte svoju kabelku žiariť slniečkovým designom. Hodiť by sa vám mohla originálna kabelka a batôžtek v jednom od značky Rosa Marmara v jedinečnej kombinácii kanárikovo žltej a tmavohnedej farby. S takým modelom budete zaručene originálna!

Popruh crossbody sa nehodí do spoločnosti

Toto tvrdenie má pravdu v prípade, ak popruh skutočne využijete na nosenie cez rameno. Nosiť listovú kabelku našikmo na plese skutočne nie je vhodné. Pokiaľ však dlhé ucho využijete k noseniu na jednom ramene, teda pozdĺžne, žiadnu chybu neurobíte. Naopak sa ešte môžete radovať z toho, že kabelku nebudete musieť stále nosiť v ruke.

Originálnu kabelku poznáte podľa certifikátu pravosti a data kódu

Niečo ako certifikát pravosti vlastne neexistuje. K nákupu drahej kabelky samozrejme dostanete faktúru, či účteku, ale overenie od priameho výrobcu kabelky už nedostávajú. Preto je vhodné nakupovať v overených obchodoch a e-shopoch, u ktorých máte istotu, že je ich tovar naoazj pravý.

Za zmienku stoja tiež data kódy. Väčšina ľudí ráta s tým, že keď má kabelka data code, ide o originál. Je však treba myslieť na to, že výrobcovia falzifikátov vedia aj tento kód identicky napodobniť. U pravých kabeliek starších modelov sa naopak môžete stretnúť s tým, že už ich označenie vypršalo alebo došlo k jeho poškodeniu. To však nemení nič na pravosti kabelky.

Kde nakupujete kabelky vy? Obráťte sa na spoľahlivý e-shop kabea.sk, v ktorom si vyberie aj ten najnáročnejší zákazník!