• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Májové kabelky

3.5.2018, 18:25

Nadchádzajúci mesiac máj je považovaný za obdobie lásky. Štartuje hneď prvým sviatočným dňom v mesiaci, ku ktorému neodmysliteľne patrí bozk pod rozkvitnutou čerešňou. Žena, ktorá ho dostane, bude celý rok žiariť krásou a šarmom. Bozk tiež dodáva vitalitu a sľubuje plodnosť.

Tento májový zvyk je starý stovky rokov. Slávnosti prvého mája fungovali už v starovekom Ríme. Tento deň bol venovaný bohyni jari a plodnosti Floralii. Všetky ulice zdobili rozkvitnuté kvetiny, ktoré symbolizovali prichádzajúce letné obdobie. Zamilovaní si dokazovali svoju lásku rozkvitnutými stromami, ktoré boli známkou nového života. Bozky znamenali predovšetkým vieru v plodnosť ženy. Pokiaľ už na prvého mája bola žena tehotná, tradovalo sa, že môže do rozkvitnutého stromu pošepkať, či si praje narodenie dievčatka, či chlapčeka.

U nás sa májová tradícia spája hlavne s rozkvitnutou čerešňou. Prečo sa páry majú bozkávať priamo pod ňou, sa dodnes s istotou nevie. Je fakt, že tento zvyk sa nedodržiava ani vo všetkých kútoch našej krajiny. V niektorých oblastiach sa zamilovaní bozkávajú pod jabloňami a dokonca aj brezami.

Už viete ako sa vo sviatočný deň oblečiete? Ako inak než kvetinovo! Zvoľte pre tento deň roztomilý farebne ladený outfit. Celkový šmrnc mu môžete dodať štýlovou kabelkou. Privítajte teplé obdobie úžasnými kvetinovými variáciami. Čo takto niektorá z týchto kabeliek?

Dámska kožená crossbody kabelka kvetinová - ItalY

Táto drobná veselá kráska vám skvelo poslúži pre všetky príležitosti. Hodí sa na spoločenské akcie, ale tiež zafunguje ako voľnočasová. Jej popruh crossbody sa dá upraviť tak, aby sa dala nosiť šikmo cez rameno alenbo len zavesená na ramene. Kabelka obsahuje hlavné uzatvárateľné vrecko, ďalej máte zvonku i zvnútra drobné vrecúško na zips. Vojdú sa do nej všetky nevyhnutnosti. Teraz naviac zoženiete túto kabelku za skvelú akciovú cenu.

Moderná kvetinová kabelka cez rameno čierna - David Jones

Kvetinová kabelka David Jones sa vám bude hodiť na prenos viacerých vecí. Je ideálnou napríklad do práce či školy, pretože sa vám do nej vojdú dokumenty aj malé občerstvenie. Dá sa nosiť na predlaktí aj na ramene. Kvetiny, ktorými je kabelka posiata, rozžiari nielen jej design, ale celý váš look. Kmbinovať sa bude najlepšie s pastelovými kombináciami. Otestujte spojenie elegancie a jedinečnosti tejto tašky.

Dámska cestovná taška tmavo modrá kvetinová – Travel plus

Isto niekedy podnikáte cesty, na ktoré so sebou potrebujete viac vecí, ktoré sa nevojdú do bežnej kabelky. V tom prípade sa vám bude hodiť menšia cestovná taška. Dá sa nosiť na remane, ale obsahuje tiež crossbody popruh. Taška je strednej veľkosti, skladá sa z hlavného uzatvárateľného priestoru na zips, ďalej má mnoho menších vnútorných a vonkajších vreciek. Má tiež dve bočné kapsy, do ktorých sa dá zapasovať pollitrová fľaša s vodou. Výhodou tejto tašky je športový materiál, ktorý je ľahko omývateľný. Pripadne táto praktická kabelka do vašej jarnej či letnej kolekcie?

Premýšľate, či sa máte za rozkvitnutým stromom vydať? vedzte, že bozkávanie skutočne zlepšuje zdravie. Uvoľňuje telo, odbúrava stres a vysoký krvný tlak. Prispieva aj na kráse. Pri bozkávaní sa totiž posilňujú tvárové svzly a vďaka tomu miznú vaše vrásky. V prípade vášnivých bozkov naviac ešte stratíte nejaké tie kalórie. Aká kabelka vás bude nielen na májový deň zdobiť?