• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Prečo ženy vlastnia toľko kabeliek?

28.4.2018, 22:16

Prečo ženy vlastnia toľko kabeliek? Po odpovedi na túto otázku túži kadejaký muž. Ženy o nej ani nepremýšľajú. Mať dostatok kabeliek je predsa prirodzená vec. Má nákup kabeliek nejaké vysvetlenie? Prečo si ženy práve kabelky tak rady kupujú?

Základné potreby

Základná výbava príručných tašiek u mužov sa líši s výbavou dámskou. Žena berie za nevyhnutnú potrebu kabelku do práce, tašku na cvičenie, listovú kabelku do spoločnosti, crossbody na voľný čas a batôžtek na cestovanie. Tento zoznam je pre ženu obvykle tou úplne najzákladnejšou a nutnou výbavou. Už aj tak celkom veľký počet alebo nie?

Zľavy a výhodné akcie

Zľavy sú kapitolou samé o sebe. Lákajú proste každého a je to prirodzené. Veľkých načerveno vyfarbených upozornení s heslom zľava si oko všimne hneď. Vidinu pošle do mozgu a v ňom už sa začne reakcie na zľavu kumulovať. Vďaka zľavám majú ľudia pocit, že veľa peňazí ušetrili, vlastne na svojom nákupe ešte zarobili. Dobrý nákupza príjemnú cenu vám dokáže pekne zdvihnúť náladu. Nielen, že sa budete tešiť z nových vecí, ale tiež budete mať radosť, že ste dobre ušetrili. Naviac sa každým nákupom skvelo odreagujete.

Nákup zľavnenej kabelky urobí žene dvojnásobnú radosť. Správna módna expertka totiž vie, že sa nemusí báť, že by jej kabelka vyšla z módy. Dámske tašky sú totiž večné. Síce existujú momentálne trendy, ale tie nie je zas až tak nutné, čo sa týka kabeliek, dodržiavať. Zásadou je správna kombinácia s oblečením a jeho štýlom. To je tiež dôvod, prečo ženy nedávajú kabelky preč, pokiaľ to nie je nutné. Neustále len pribúdajú, pretože tie staré sa môžu a budú hodiť.

Zladenie s oblečením

Ako už bolo povedané v úvode, päť tašiek potrebuje priemerná žena úplne nevyhnutne. Je dobré, aby toto vybavenie bolo vystrojené do neutrálnych farieb a dalo sa kombinovať s čo najviac oblečením. Jedna farba však žene nestačí. Nie ku všetkému sa hodí čierna alebo biela kabelka. Dámy k zostavovaní modelov potrebujú omnoho väčšie možnosti. A potom je tu problém menom topánky. Každý pár z nich predsa musí mať aspoň jednu kamarátku menom kabelka v zhodných alebo podobných farbách.

Prestíž

Väčšina žien má potrebu vlastniť aspoň jednu značkovú kabelku, s ktorou sa bude môcť chváliť v spoločnosti. Táto kabelka však obvykle neslúži na denné nosenie, aby nedošlo k jej skorému zničeniu, a tak čaká v šatníku na správnu príležitosť. Koľko takých kabeliek sa vo vašom šatníku skrýva?

Idem s dobou

Mnohé dámy tiež samozrejme sledujú aktuálne trendy. No a občas, keď si prehliadajú výklad s kabelkami, nad ktorými visí titulok Novinka alebo hit!. proste sa neudržia. Veď už si dlho predsa žiadnu novinku nekúpili.

Darčeky

Aj keď si muži na počet kabeliek svojej manželky alebo priateľky radi a často sťažujú, nastanú situácie, kedy im ich vinou do zbierky pribudne ďalší kúsok. Narodeniny, Vianoce, či napríklad výročie. Keď muž nevie po čom siahnuť, je mu jasné, že pekná nová kabelka určite nebude krokom vedľa.

Je to zábava

Väčšinu žien nakupovanie proste baví. Táto činnosť je pre ne skvelým odreagovaním. A pokiaľ práve nemajú chuť na prezliekanie v skúšobných kabínkach, je kabelka tou najlepšou korisťou.