• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Ideálna kabelka do práce - akú si vybrať?

29.3.2018, 22:09

Nájsť kabelku, ktorá by zodpovedala všetkým vašim kritériám, nie je vôbec žiadna sranda. O tom ste sa napokon už možno presvedčila zo skúseností sama. Vybrať potom kabelku ešte špeciálne do zamestnania, aby zodpovedala formálnym požiadavkám, to už je priamo umenia. Poďme si prejsť základné kategórie, na ktoré treba brať ohľad pri výbere tašky do práce.

Veľkosť

Kabelka do práce by mala byť určite priestranná, to však neznamená, aby ste so sebou každý deň nosila kabelku veľkosti cestovné tašky. Najviac vhodný formát kabelky sa pohybuje okolo veľkosti A4. Mali by sa vám do nej vojsť potrebné dokumenty, diár, či už papierový alebo elektronický, denné nevyhnutnosti a tiež nejaké to občerstvenie. Za najväčší zázrak by sa dali považovať kabelky s upraviteľnou veľkosťou. Také tašky, ktoré môžete pomocou zipsu rozšíriť až o niekoľko centimetrov.

Materiál

Nejprestižněji bude s istotou vyzerať kabelka koženého designu. Je jedno, či zvolíte brúsený model alebo nie, v oboch prípadoch vám kabelka dodá na eleganciu a zvýši váš biznis look. Nie je nutné nosiť iba kožené doplnky, dobrú službu odvedú aj kabelky koženkových materiálov. Len si pamätajte, že zvlášť o koženkové kabelky sa treba starať. Keď je nenosíte, upratujte ich do šatníka. Kabelky by ste nemali skladať na seba. Nie príliš vhodné sú textilné tašky, tie sa do práce nehodí. Pamätajte si, že žiadny materiál u kabeliek nie je stavaný na to, aby zvládol ťažké bremená. Pokiaľ si so sebou do práce musíte nosiť notebook, ktorý pár kíl má, radšej mu venujte inú tašku, ktorá je pre jeho ťažobu špeciálne vyrábaná.

Farba

Ak vaše pracovné pozície vyžaduje farebnú formálnosť, čo sa týka oblečenia, mali by ste sa krotiť aj vo výbere kabelky. V prvom rade je potrebné sa zamerať na to, aby kabelka ladila s vaším outfitom. Zvyčajne je ideálna voliť tašky v neutrálnych farbách, ktoré nijako nevyčnievajú. Určite nič nepokazíte čiernou farbou, taky šedú či béžovú. Pozor na bielu. Aj keď ide o farbu neutrálnu, s tmavým kompletom môže pôsobiť nepekne výrazne. Ak vám práca nepredpisuje odev, môžete siahnuť po pestrých farbách. Len to s nimi neprežeňte, stále iste chcete vyzerať seriózne. Možno nájsť aj farby na pomedzí. Ak chcete vyniknúť, ale neuraziť svojho šéfa, potom zúžte svoj výber na pastelové kabelky vo veľmi svetlých prevedeniach. Tie sú zásahom do čierneho. Dobrá je taky voľba horčicovo žltej farby. Najserióznejší look vám samozrejme dodá čierna kabelka, ideálne v matných odtieňoch.

Tvar

Keď sa zameriame na tvarovú záležitosť, máte v tomto smere asi najväčšia možnosť voľby. Nie je nutné obmedzovať sa len na kabelky do ruky aktovkových štýlov. Voliť môžete aj iné formáty. Páčiť by sa vám mohla treba bowling bag alebo kabelka na štýl birkinky. Ak vás nebaví nosiť kabelku v ruke, dobre bude vyzerať taky tote bag alias shopper bag, ktorú môžete bez obmedzenia nosiť na ramene. Do zamestnania nie je vhodné nosiť kabelky crossbody. Tento druh tašiek je určený pre voľný čas.

Aká kabelka bude tvoriť váš každodenný doprovod do práce?