S nami na Veľkú noc neplatíte za poštovné - všetky spôsoby dopravy sú teraz zdarma! Tak hurá nakupovať a prajeme krásne Veľkonočné sviatky! 

 

  • +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Tajné zbrane vo Vašej kabelke

21.3.2018, 21:45

Iste ste sa už ocitla v situácii, kedy ste úplne sama musela kráčať tmavými ulicami. Stačí, aby niekde zašušťal ker a vy už máte strach, či vás niekto nesleduje. Aj keď sa vo väčšine situácií bojíte zbytočne, nie je od veci vedieť, ako sa v prípade napadnutia cudzom nepriateľom brániť.

Aké poklady ukryť do kabelky? A čo keď žiadny predmet primárne určený k sebaobrane vo svojej taške práve nemáte? Možno vás prekvapí, že ubrániť sa dá pomocou množstva vecí, ktoré bežne nosíte v kabelke. Stačí vedieť, ako ich použiť.

Pokiaľ by ste testovali, aký prostriedok k sebaobrane je tým najpoužívanejším, zvíťazí slzný sprej. Ten považuje mnoho žien za bežnú súčasť kabelky spolu s peňaženkou a ďalšími denne potrebnými predmetmi. Vašu obeť po použití "slzáku" nebudú páliť len oči, ale celá tvár. Získate tak dosť času na útek.

Dobrým predmetom k boji je tiež paralyzér. Dnes takýchto zbraní zoženiete hneď niekoľko druhov. Ak do práce nosíte väčšiu kabelku, iste sa vám do nej táto pomôcka vojde. Funguje n aprincípe generovania vysokého napätia a elektrického prúdu s nízkym nábojom. Útočníka pri použití paralyzéru ochromíte na isté dve sekundy. Aj takto krátky čas umožní útek. Problém je len v tom, že sa musíte dostať do bezprostredného kontaktu s útočníkom.

Nech už sa domov vraciate z práce alebo večierku, iste si so sebou nesiete kľúče. Tie vhodne ukladajte do špeciálnej kapsičky kabelky. Urýchlite si tak prácu s hľadaním. Snáď každá žena poznala pocit, kedy stojí pred vchodovými dverami a kľúče pokojne celých päť minút nie a nie nájsť. Rovnako toto hľadanie vo väčšine prípadov končí vysypaním celého obsahu celej tašky, aby sa kľúče medzi všetkými tými pokladmi v kabelke objavili. Takto nie! Ukrytie kľúčov do špeciálnej kapsy vám prijde vhod aj v prípade, že sa za vami niekto plíži. Aspoň pre pocit bezpečia je ideálne vytiahnuť zväzok kľúčov z tašky. Celé ich uchopte do dlane a tie najdlhšie kľúče poskladajte medzi prsty. Zovrite ruku v pässť a takto choďte pokojne celý čas domov, trebárs len pre istotu. V prípade obrany si ani možno nedokážete predstaviť, ako rana "zubatou päsťou" dokáže zabolieť.

Iste v kabelke nosíte tiež pero. Vezmite ceruzku do ruky. Pokiaľ ide napríklad o pero, samozrejme jeho koniec stlačte, aby ste sa nachystala akoby na písanie. Ceruzkou pre napadnutie mierte do bolestivých miest. Ideálne je bodnúť jej hrotom medzi palec a ukazovák, alebo do krku. Môžete mieriť aj do očí, či tváre. Na útočníka neberte žiadne ohľady.

Zbraňou vám môže byť aj kabelka samotná. Ako sa ukázalo, je dokonca jednou z najúčinnejších zbraní. Aj keď je vaša kabelka napríklad úplne nová, iste vám jej bude ľúto menej ako vášho života.

Kabelku ideálne chyťte oboma rukami. Roztočte sa dokola, aby kabelka vďaka vašej otočke nabrala čo najväčšiu rýchlosť. Potom namierte plnou silou útočníkovi do tváre. Ak toho nebude dosť, siahnite pre všetky svoje sily a kabelkou po ňom ešte raz vrhnite a následne sa dajte na útek. Páchateľovi bude pravdepodobne trvať dlho, než sa spamätá a vy sa zatiaľ môžete schovať alebo zohnať pomoc.

Dokázala by ste sa v nebezpečných situáciách ubrániť?