• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Vyberte si vhodný kuofr na cesty

15.5.2019, 16:28

Často cestujete? Zabudnite na ťažké tašky cez rameno, z ktorých vás tak akurát budú bolieť chrbát. Vybavte sa luxusným kufrom a urobte si svoje cesty príjemnejšie.

Viete, ako pri výbere nového kufra postupovať? Každý má iné preferencie. Prejdite si kufre s nami a vyberte si ten najlepší presne pre vás.

V prvom rade je nutné si premyslieť, na čo kufor potrebujete. Jazdíte na pracovné stáže cez noc alebo trávite týždne v zahraničí? Ak by sa vám nové kufre hodili taky na dovolenku, môžete sa zamerať na výber setu kufrov. Doma budete mať pripravená batožinu pre všetky príležitosti a vždy si medzi nimi zvolíte ideálny rozmer. Sety sa zvyčajne predávajú po troch kusoch. Tie súvisia s nižšie popísanými veľkosťami.

Najväčší batožina je veľkosti L. To sa hodí na dlhšie pobyty či dovolenky. Ak cestujete v dvoch, možno vám táto veľkosť kufra bude stačiť pre oboch. Bežné batožina má veľkosť M, jeho výška sa pohybuje od šesťdesiatich do osemdesiatich centimetrov. Najmenší kufre, ktoré sú nazývané ako príručná, cudzím názvom cabin baggage, sú potom značené veľkosťou S. Ide o bežná batožinu, je možné vziať si ich so sebou do lietadla na palubu. Pred letom si však rozmery skontrolujte, každá letecká spoločnosť je má nastavené trochu inak. Tento typ kufra sa hodí na krátke cesty, zabalíte do neho najväčšie nevyhnutnosti a pár kusov oblečenia.

Pri výbere kufrov je nutné zvážiť taky materiál. Každý má svoje pre i proti. V súčasnej dobe je väčší dopyt po kufroch škrupinových, teda plastových. Tento materiál lepšie ochraňuje celý obsah kufra, jedná sa samozrejme o štruktúru, ktorá nepromok. Sú ľahko umývateľné a zvyčajne sa s nimi aj lepšie manipuluje. Nevýhodou týchto kufrov je to, že sa môžu ľahko poškriabať a veľkými nárazmi praskajú.

Textilné kufre na kolieskach sú rozhodne viac flexibilné. Dajú sa stlačiť, látka sa vie nafúknuť. Dalo by sa povedať, že vás nebudú na rozdiel od predchádzajúceho druhu limitovať pri balení. Vyznačujú sa väčšinou viac vreckami, ako vo vnútri kufra, tak i zvonku. Vďaka tomu si v kufri môžete utvoriť väčšie systém vo zbalených veciach. Niektoré z nich môžu mať bočné expandér, zips, ktorý rozšíri kufor až o štvrtinu jeho objemu. Textilné kufre sú jednoznačne ľahšie ako škrupinové. Nevýhodou tohto typu kufrov je promokavost a taky horšie údržba. Kufor sa ľahšie zašpiní.

Keď budete mať vybranú kategóriu kufrov, zamerajte sa ešte na držadlá. Tá by samozrejme mala byť pevná, ale taky musí byť dostatočne dlhá. Výhodou sú tiež postranné madlá kufrov, ktorá sa hodí k prenášaniu a ku krátkodobej manipuláciu.

Pri výbere sa môžete pozastaviť aj nad kolieskami. Ak si kúpite kufor štýlu spinner, bude mať kolieska štyri. Tie sa otáča o 360 °, a tak môžete s kufrom manipulovať pri jazde podľa ľubovôle. Jeho nevýhodou je horšia sklopitelnost, takže sa mu veľmi nedarí prekonávať obrubníky. Ak máte v pláne často prechádzať cez prekážky, či už kamene alebo práve chodníky, dajte prednosť upright kufre, ktoré majú len kolieska dve. Tie sa hodí aj na dlhšie trate.

Myslite tiež na vzor kufra. Vyberte si batožinu originálne, ktoré len tak nikto nemá, ale nezabúdajte na to, aby sa hodil k vášmu štýlu obliekania a hlavne k príležitosti, ku ktorej je primárne určený. Iný kufor je vhodný na pracovné rokovania, iný na dovolenku.

Máte už jasno? Nezabudnite taky na príručnú batožinu menom kabelka.