• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Kam odkladáte svoju kabelku?

27.2.2018, 21:46

Kabelka je módny doplnok, ktorý je pre každú ženu nevyhnutnosťou. Všetky ženy ich nosia, máloktoré si ale vedia rady s tým, kam kabelku pri rôznych príležitostiach odložiť.

V reštaurácii

Možno vás prekvapí fakt, že by žena mala pri jedle sedieť len na jednej tretine stoličky, maximálne v jej polovici. Je to z toho dôvodu, aby udržala priamy sed a nesedela pri stole zhrbená, ako to má povolené muž. Ak dodržiavate tento spoločenský posed, potom viete, že medzi chrbtom a operadlom máte dostatok miesta. Kabelkou teda môžete vyplniť tento priestor.

Problém môže nastať v prípade vykrojeného operadla. Ak by kabelka zo stoličky mohla padať, môžete ju položiť na inú voľnú stoličku pri vašom stole.

Ak sedíte pri stole, kde sú všetky stoličky obsadené, alebo máte pri romantickej večeri k dispozícii len stoličky dve, musíte položenie kabelky riešiť inak. V lepších reštauráciách vám môže byť čašníkom pristavená nízka stolička, na ktorú môžete svoju kabelku odložiť. V inom prípade potom kabelku položte k nohám stola, ale tak, aby nevadila obsluhe. Podlaha v reštaurácii by mala byť čistá.

Pamätajte si, že podľa etikety je zakázané pokladať kabelku na prestretý stôl. Nie je vhodné ani zavesenie kabelky s dlhým uchom cez operadlo stoličky.

Na plese

Pokiaľ ide o ples, môže nastať problém. Pravidlá ukladania kabelky platia rovnaké ako v reštaurácii, ale čo robiť vo chvíli, keď sa s partnerom rozhodnete tancovať? Ak navštevujete spoločenskú akciu s vašimi známymi, nechajte si svoje cennosti v bezpečí u nich. Ak túto možnosť nemáte, je vhodné zaobstarať si kabelku s dlhým popruhom alebo s uškom na ruku, aby ste si ju mohli k sebe "pripútať''. Kabelku môžete nechať uschovanú v šatni, ale musíte počítať s tým, že sa pre niektoré veci v nej schované budete musieť napríklad aj niekoľkokrát za večer vracať. Máte ešte jednu možnosť. Ponechajte svoje všetky cennosti doma a spoliehajte na priateľa, ktorému sa drobnosti zmestia do spoločenského saka.

 

Kdekoľvek inde alebo háčik pre všetky príležitosti

Pokiaľ práve nie ste v luxusnom podniku, nie je úplne vhodné svoju kabelku pokladať na zem. Nikdy neviete, na čom bude ležať. Môže sa vám zašpiniť alebo na ňu môžete zo stola niečo vyliať. Ak o ňu niekto zakopne, môžete znehodnotiť jej dokonalý tvar. V prípade položenej kabelky na zemi vám tiež hrozí možnosť odcudzenia. V súčasnej dobe sa ukrývajú zlodeji na každom rohu a čakajú na svoju príležitosť. Neriskujte svoje cennosti a odloženie kabelky riešte inak.

Novým trendom sú háčiky na kabelky. Zoženiete ich v rôznych tvaroch a odlišných dizajnoch. Háčik má kruhový tvar a ľahko sa rozkladá. Zvyčajne je vyrobený z úchytnej a ozdobnej časti. Býva dekoratívne vyzdobený kamienkami alebo zrkadlom. Vojde sa do každej kabelky a udrží ťažkú váhu. Ochráňte svoju kabelku proti zlodejom aj nečistotám. S háčikom sa vám to podarí ľahko.