• +420 725 419 680 Po-Pia 9-15 h
  • Facebook

Cestovanie - nielen pohodlne ale aj štýlovo

24.6.2022, 10:37

Leto je v plnom prúde a cestovné kancelárie ponúkajú zájazdy do rôznych kútov sveta. Mnohí z vás sa rozhodli tieto ponuky využiť a idú sa slniť k moru, či cestujú za poznaním. Vo všetkých prípadoch je ideálny čas, aby ste sa pozreli na aktuálnu ponuku kufrov.

V prvom rade je dobré ujasniť si niekoľko informácií:
1) Cestujem sám alebo s rodinou?
2) Aký dlhý bude môj pobyt?
3) Cestujem pravidelne alebo nárazovo?
4) Kúpiť celú sadu alebo stačí jedna veľkosť?


Odpovede na tieto štyri otázky vám dokážu vybrať ideálny kufor pre vás aj vaše potreby.

AKÚ VYBRAŤ VEĽKOSŤ KUFRA
Je veľký rozdiel, ak ste single, dvaja dospelí alebo budete cestovať ako rodina aj s deťmi. V prípade, že cestujete sami alebo v dvoch poobzerajte sa po menších veľkostiach (S, M). Rodinná dovolenka je iná výzva, obzvlášť pre deti potrebujete veľa vecí. Tu sa vám bude skôr hodiť veľkosť L, prípadne celá sada, kde si napríklad povezie každý to svoje.

Druhou otázkou je, ako dlho zostanete?
Niektoré batožinu vám poslúžia pri pracovnej ceste (S), na predĺžený víkend (M), iné zase potrebujete na 14-dňovú dovolenku pri mori (M, L).

VEĽKOSŤ NIE JE VŠETKO
V prípade, že cestujete pravidelne (internát alebo pracovné cesty), potrebujete kufor do každého počasia. Áno, zmoknúť môžete aj pri mori, ale tam mokré oblečenie nemusí byť tak "bolestivá záležitosť".
Látkové kufre ponúkajú o niečo viac vreciek, sú ale promokavé. Zatiaľ čo pevná plastová batožina je vodeodolná a drží svoj tvar aj v horších podmienkach. V našej ponuke samozrejme nájdete oba druhy kufrov, vrátane rôznych rozmerov a veľkostí.

 

CELÁ SADA ALEBO RADEJI JEDEN A VÄČŠÍ?
Je možné, že svoje cesty kombinujete (pravidelné, krátkodobé, jednorazové s rodinou,...) a premýšľate, či kúpiť celú sadu, jeden väčší alebo napríklad veľký a malý. S týmto už sme sa stretli a dovoľte nám zhrnúť pár základných informácií, ktoré využijete pri konečnom rozhodovaní.


Pri sade kufrov sa jedná o vyššiu čiastku, než za jednotlivca (klasicky sú v sade tri veľkosti: S, M, L), väčšinou ale vyjde cenovo výhodnejšie, než keď by ste kufre kupovali zvlášť, prípadne len dve veľkosti.
Komplet sa dobre skladuje – kufre zložíte do seba.
Jednou z hlavných výhod je, že svoje balenie vecí prispôsobíte svojim potrebám a ceste. Jednoducho si vyberiete, ktorý kúsok vezmete so sebou a ktorý zostane doma.
Ak potrebujete vyraziť v rovnakom čase, ako ďalší člen rodiny, máte istotu, že vám je ďalší kufor k dispozícii.

Veľkosť S/XS (príručná batožina)
Je ideálny pre jednotlivcov a krátkodobé cesty (2-4 dni).
Tiež ho môžete využiť v lietadle ako príručnú batožinu (každá spoločnosť môže mať iné podmienky, pred cestou odporúčame preštudovať).
Objem 20-40 litrov s nosnosťou do 10kg.

Veľkosť M
Vhodné na dlhšie cesty pre 1 osobu. Hodiť sa môže aj dvom ľuďom na predĺžený víkend.
Veľa využívaný aj na týždenné pobyty na internát.
Objem 40-60 litrov s nosnosťou do 20kg.

Veľkosť L
To pravé pre rodiny s deťmi alebo dlhodobé pobyty.
Objem viac ako 60 litrov s nosnosťou až 30kg.

Hádame, že dovolenku už ste si zaplatili, tak ktorý kufor vám bude robiť spoločnosť?
Preštudujte našu ponuku ešte dnes!